A most wanted man

Reizen & Cultuur / 25 september 2014
A most wanted man
'A most wanted man' is een film van de Nederlandse regisseur Anton Corbijn naar het gelijknamige boek van John le Carré.

Issa Karpov is een illegale Tsjetsjeen in Hamburg. De jonge man is vanuit Turkije naar Duitsland gevlucht, waar hij bij een islamitische gemeenschap verblijft. In de Duitse stad wacht er een grote erfenis op Issa bij een corrupte bankier. Dit blijft velen niet onopgemerkt en er volgt een jacht op de vluchteling. Onder andere Günther, die werkt voor de Duitse inlichtingendienst, heeft Issa op het oog en probeert de CIA voor te zijn. Ondertussen krijgt de Tsjetsjeen juridische bijstand van advocate Annabel Richter, die erg ver gaat om haar cliënt niet in verkeerde handen te laten vallen.

De in februari overleden acteur Philip Seymour Hoffman steelt nog één keer de show in deze indrukwekkende film. Ook andere Amerikanen vertolken Duitse personages wat af en toe een tenenkrommend accent oplevert, maar met acteurs als Robin Wright, Daniel Bruhl, Willem Dafoe en Rachel McAdams vergeven we dat meteen. Daarnaast bewijst Corbijn zich met de prachtige beelden in deze spionagefilm.

'A most wanted man' draait nu in de bioscopen.


Deel dit:

Geschreven door: Chantal Winckens - www.chantalia.nl

Chantal Winckens

Hoi, mijn naam is Chantal en ik ben van kinds af aan een boekenworm. Later raakte ik ook verslaafd aan films en tegenwoordig vind je me ook in een concertzaal of het theater. Wanneer ik op cultuur gebied iets leuks ontdek, deel ik dit graag op mijn blog www.chantalia.nl of hier met jullie!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

211712

Nieuwe leden

20-02-2020
20-02-2020
20-02-2020
20-02-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum