8x meer vakantie voor minder geld!

Reizen & Cultuur / 04 mei 2018
8x meer vakantie voor minder geld!
Shutterstock
Heb jij je vakantiegeld al binnen? En heb je het besteed aan vakantie? Ben jij een echte budgettijger of een luxepaardje? Wat ook je voorkeur is, met deze 8 tips bespaar jij gegarandeerd geld op je volgende vakantie(s).

Heb je regelmatig het gevoel dat je een enorme som geld hebt uitgegeven voor een vakantie? En denk je wel eens: 'misschien had dat goedkoper gekund'? Dan kunnen je gedachten en intuïtie wel eens gelijk hebben.. De prijzen van accommodaties, vliegtickets en zelfs hele pakketreizen verschillen soms enorm. En wat jij en je buurvrouw, moeder of vriendin voor dezelfde reis betaald hebben hoeft dan ook helemaal niet een gelijk bedrag te zijn (of zelfs maar in de buurt van elkaar te komen). Maar hoe voorkom je nu dat je teveel betaald voor je vakantie?

Er zijn een paar leuke trucs om op de hoogte te blijven van aanbiedingen en om zéker niet de hoofdprijs te hoeven betalen voor een vakantie:

1. Schrijf je in op nieuwsbrieven

Niemand wil een inbox vol met spam, maar als je op vakantie wilt is het meer dan verstandig om je ongeveer 3-4 maanden van tevoren in te schrijven op nieuwsbrieven van touroperators, reisbureaus & luchtvaartmaatschappijen om op de hoogte te blijven van de beste deals. Zo heeft KLM bijvoorbeeld de werelddeal weken & mystery tickets en stuurt D-Reizen bijna wekelijks top aanbiedingen naar je mailbox voordat de rest van Nederland ze op hun website leest.

2. Laat iemand anders het werk doen

De beste deals eruit pikken kan een tijdrovende bezigheid zijn. Voorpret kan veranderen in pure frustratie en dat is zonde. Want vakantie moet altijd leuk blijven: voor vertrek, tijdens de vakantie en na de vakantie. Waarom zou je dus zelf uren gaan zitten speuren als een ander voor jou al dat werk al heeft gedaan? Websites als TicketSpy.nl, Tix.nl en HolidayGuru.nl houden dagelijks de beste vakantiedeals in de gaten die ze maar al te graag met jou delen. Dus jij houdt hun natuurlijk weer in de gaten..

3. Kaap veilingen weg met ijzersterke biedingen

Wie kent de site niet? Vakantieveilingen.nl is een fijne plek om goede deals te scoren. Of het nu voor een daagje uit is, een zonvakantie in Turkije of een week kamperen op de camping. De beste deals wegkapen? Biedt dan niet aan het begin van een veiling, maar biedt in de laatste paar seconden het uiterste bedrag wat jij voor de veiling wilt betalen.

Let hierbij wel op de kleine letters, want soms kun je alleen op bepaalde dagen of in een bepaalde periode gaan en/of komen er nog extra kosten bij (zoals bv. ontbijt in een hotel). Je kunt een goede deal treffen, maar dan moet je wel goed bij de les blijven.

4. Lees reisblogs

Echt, niet omdat ik zelf een reisblog heb, maar reisbloggers zijn vaak op de hoogte van de laatste aanbiedingen, acties en promoties. Kun jij weer mooi inzetten voor eigen gewin, toch?

5. Klein budget, groot plezier

Heb je echt een klein budget en probeer je deze niet te overschrijden? Wees dan creatief: ga met een tentje op pad (of leen hem desnoods van vrienden of familie), ga fietsen naar je bestemming (hoeft niet ver weg te zijn) of slaap eens in een hostel in plaats van een hotel. Wees eerlijk: het enige wat je er doet is douchen & slapen..

6. Wees flexibel

Flexibiliteit is nooit weg. Daarmee kun je lekker schuiven met vertrekdata en dat kan soms enkele honderden euro's opleveren. Maar als je aan schoolvakanties vastzit of als je met een grote groep reist ben je nu eenmaal wat minder flexibel. Wordt het qua prijs dan toch te gek? Wees dan flexibel in de type accommodatie en bespaar bijvoorbeeld op onnodige extra's.

7. "Lezen, Lezen, Lezen" voorkomt onnodige kosten en teleurstellingen

Hoe vaak het wel niet gebeurt dat mensen niet goed lezen en achteraf voor 'onverwachte' schoonmaakkosten komen te staan. Of dat mensen een hotel boeken op één site, maar wat over de rest van het hele internet enorm slecht beoordeeld wordt.. Het mag dan leuk zijn om de koopjes eruit te halen, het moet wel leuk blijven om er ook daadwerkelijk vakantie vieren. Lees dus altijd heel goed welke kosten er bij een boeking bijkomen en wat er over de vakantie/accommodatie/airline geschreven op het internet. En relativeer. Daarna vorm je je eigen mening en boek je of boek je niet.

8. Vergelijk AL-TIJD prijzen

Ook al denk je dat je de beste deal hebt gevonden, kijk toch nog even verder.. Zoek minstens 5 andere websites die dezelfde vakantie aanbieden en kijk naar de prijzen die daar worden aangeboden.


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

214560

Nieuwe leden

06-04-2020
06-04-2020
06-04-2020
06-04-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin