4x de toerist uithangen in Rotterdam

Reizen & Cultuur / 28 januari 2017
4x de toerist uithangen in Rotterdam
Rotterdam is groeiende en dat is niet voor niets. De moderne architectuur, de rauwe maar gezellige sfeer en het water kenmerken de stad. Heb jij een dagje Rotterdam op de planning staan? Vergeet dan niet een gave toeristische hotspot mee te pakken. Want ja, ook voor Nederlanders en zéker Rotterdammers is dit leuk om te doen. Dus ben je er nog nooit geweest? Voeg deze hotspots dan aan je lijstje toe.

1. Markthal

Tegenwoordig mag deze hotspot niet meer ontbreken als je aan Rotterdam denkt. De Markthal bestaat uit een hele grote, artistieke hal (waarin ook in gewoond wordt) met heel veel verschillende restaurantjes en winkeltjes. Heb je trek en keuzestress? Dan kun je bij de Markthal een mix van alles en nog wat halen.

Rotterdam1

De kubuswoningen staan vlakbij de Markthal, dus loop een paar meter om en je kunt je meteen even afvragen hoe men daar schilderijen aan de muur hangt.

Rotterdam2

2. Euromast

De Euromast is veel indrukwekkender dan je misschien verwacht. Beklim de toren (met de lift) en kijk je ogen uit. Er valt zo veel van boven te zien in een stad met een skyline. Zonde om dit over te slaan, ook voor de Rotterdammers onder ons!

Rotterdam3

3. Erasmusbrug

De Erasmusbrug zorgt van veel kanten voor een geweldig uitzicht: naar de brug en vanaf de brug. Het is een prachtig kunstwerk die het meer dan waard is om van dichtbij te bekijken.

Rotterdam4

Rotterdam5

4. Kop van Zuid

Op de Erasmusbrug even heuveltje op, maar gelukkig ook weer heuveltje af en je staat zo op de Kop van Zuid. Hier staat het iconische Hotel New York en kun je vanaf het puntje genieten van het waterverkeer (en een andere kant van de Erasmusbrug). Vanaf daar een klein bruggetje over en je staat voor de Fenix Food Factory. Geniet van een heerlijk broodje, plankje kaas, een biertje of wat mediterraanse borrelhapjes. Na zo'n fijne pauze kun je met goede moed weer terug over de brug. Of pak een watertaxi!

Rotterdam6

Rotterdam7


Heb jij deze toeristische hotspots al bezocht?


Deel dit:

Geschreven door: Marisse Douma - www.stadsblogger.nl

Marisse Douma

Op Stadsblogger.nl verzamelen Reggy en Marisse, samen met een team van Stadsbloggers, de leukste hotspots van Nederland. Niet de hotspots die je al kent, maar juist de plekken waar net dat straatje links of rechts voor af moet slaan. Omdat de Stadsbloggers hun stad op hun duimpje kennen, ben je gegarandeerd van bijzondere ontdekkingen. Of je de stad nu kent of niet, je bent er zo uit.Lees meer over deze blogger

Reacties (2)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

209804

Nieuwe leden

26-01-2020
26-01-2020
26-01-2020
26-01-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin