Zelf makkelijk een ringkussentje maken

Liefde & Gezin / 29 april 2014
Zelf makkelijk een ringkussentje maken
In deze DIY blog laat ik zien hoe je makkelijk zelf een ringkussentje maakt. Leuk en persoonlijk voor op je eigen bruiloft of erg origineel om cadeau te doen!

Als fotograaf kom ik regelmatig op bruiloften. Het is elke keer weer een feest om een verliefd stel te mogen meemaken op één van de meest bijzondere dagen van hun leven. Het meest mooie op bruiloften vind ik de persoonlijke accenten. Ik houd van zelfgemaakte dingen en al helemaal wanneer deze dingen iets zeggen over de karakters van het bruidspaar. Begin dit jaar was ik op een bruiloft van een vriendin en aangezien ze nog geen ringkussentje hadden bood ik aan om deze voor haar te maken. Ze houdt van de kleur roze, bloemen en van vrouwelijke en zachte materialen. Meer informatie had ik niet nodig! Ze vonden het een leuk en nuttig cadeau en het paste perfect bij de andere roze accenten op de bruiloft. Het basis ringkussentje kun je decoreren naar smaak (genoeg ideeën op Pinterest) en ook door andere materialen en kleuren te gebruiken kun je het aanpassen aan het bruidspaar. Leuk om zelf te gebruiken of om cadeau te doen!

Benodigdheden:

  • Stof
  • Binnenkussentje (te koop bij de Action)
  • Naaimachine of naald en draad
  • Stuk karton
  • Eventueel lint, kant, kralen etc.
  • Schaar
  • Liniaal

www.wonder-fotografie.nl

Knip eerst een vierkant uit het stuk karton. Mijn vierkant was 12,5 bij 12,5 cm, maar iets groter of kleiner kan uiteraard ook.

www.wonder-fotografie.nl

Trek het vierkant over op het stof met een potlood of krijtje en knip hier met een rand van 1cm omheen.

DIY ringkussentje

Herhaal dit nogmaals, zodat je twee vierkanten hebt. Let op dat de potloodstreep (of krijtstreep) aan de achterkant van de stof zit. We gaan het kussentje binnestebuiten maken en dan zie je uiteindelijk niets van de strepen.DIY ringkussentje

Leg nu de twee vierkantje stukjes stof tegen elkaar aan met de mooie kant van de stof naar binnen. Als het goed is zie je nu de potlood/krijtstrepen. Naai de twee lapjes stof aan elkaar vast langs het getekende vierkant, maar laat een stukje van ongeveer 2 cm open.

DIY ringkussentje

Nu kun je door dit open stukje heen het kussenhoesje binnenstebuiten keren. Zo heb je de ‘goede’ kant van de stof weer aan de buitenkant.

DIY ringkussentje

Vul nu het kussentje door dezelfde opening met de vulling uit het binnenkussen. Als het goed is kun je meerdere ringkussentjes hiermee vullen.

DIY ringkussentje

Wanneer het kussentje vol genoeg is kun je deze voorzichtig met de hand dichtnaaien.

DIY ringkussentje

Ik heb mijn ringkussentje versierd met een soort bloem van organza. Eerst maakte ik een soort rol van de stof en daar trok ik met een grove steek een naald en draad door heen. Die trok ik toen aan en zo kreeg ik een mooie bloem.

DIY ringkussentje

Het is altijd wel handig om iets van een lint aan een ringkussentje te bevestigen, zodat het bruidspaar de ringen er daadwerkelijk aan vast kunnen knopen (klein detail). Het lint en de bloem kun je met naald en draad vastzetten.

DIY ringkussentje

Ik ben benieuwd naar jullie creaties. Hieronder staan nog twee andere kussentjes die ik gemaakt heb.

DIY ringkussentje

DIY ringkussentje


Deel dit:

Geschreven door: Fenna - www.wonder-fotografie.nl

Fenna

Dag dames, mijn naam is Fenna. Ik ben 27, getrouwd en sinds april 2013 ben ik moeder van een lief meisje. Ooit droomde ik ervan om een eigen fotostudio te beginnen en dat is gelukt! Ik ben fotograaf en fotografeer het liefste Newborn babies en bruiloften. Daarnaast wordt ik ook heel enthousiast van Cake Smash fotoshoots (lekker kliederen!) en portretsessies. Willen jullie een kijkje nemen op mijn website www.wonder-fotografie.nl. Ik knutsel graag zelf mijn fotoprops (maar ook hele andere dingen), dus regelmatig zal ik een DIY project delen! Enjoy :)Lees meer over deze blogger

Reacties (1)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

260020

Nieuwe leden

26-01-2021
25-01-2021
25-01-2021
24-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin