Karla Mooy

Profielfoto

Zelf, maar niet alleen. Al heel lang ken en gebruik ik deze uitspraak. Je moet je leven zelf vormgeven, je taken zelf vervullen, maar je hoeft het niet alleen te doen.

Ik weet nog van toen mijn kinderen klein waren, hoe belangrijk het is een sociaal netwerk te hebben. Het is anders heel gemakkelijk om totaal in je werk, het huishouden en je gezin op te gaan.

Vriendinnen hebben helpt om daar af en toe uit te stappen. Vriendinnen, die ook moeder zijn en waarmee je je ervaringen kunt delen. Maar ook vriendinnen, die dat niet zijn, zodat je weer eens even gewoon Karla, Yvonne of Marije kunt zijn i.p.v. de moeder van. Daarom is het goed dat vriendinnenonline.nl er is.

Mijn bijdrage aan deze site zullen tips zijn om het opvoeden te vergemakkelijken. Ik hoop je vertrouwen te geven, nieuwe inzichten en praktische tips om het relaxter te kunnen opvoeden.

Veel moeders snakken daarna, want het is tegenwoordig geen sinecure om kinderen op te voeden, vaak ook nog in combinatie met een baan buitenshuis, gezien de verwachtingen waar je aan moet voldoen of althans, denkt te moeten voldoen.

Nu zal ik je nog even iets meer over mezelf vertellen. Ik ben moeder van drie kinderen, tussen de 20 en 25 jaar inmiddels. Ik weet uit eigen ervaring dat opvoeden lang niet altijd makkelijk is.

Ik zeg weleens voor de grap “Ik ben de coach, die ik vroeger niet kon vinden”.

Ik heb mij tot coach van ouders ontwikkeld door opleidingen (psychologie, pedagogische academie en emotioneel lichaamswerk), door verschillende cursussen op het gebied van communicatie en bewustzijnsontwikkeling en vooral ook door veel van mijn kinderen te leren.

Mijn visie is, dat we het opvoeden soms veel moeilijker maken dan nodig is. Door onze ideeën en onbewuste overtuigingen, overgenomen patronen en onze onzekerheid.

Eigenlijk is opvoeden heel simpel, denk ik weleens. Je leeft samen met je kinderen en door samen te leven leren jouw kinderen van wat je ze ‘voorleeft’. Veel meer dan van alles wat je ze kunnen vertellen. Een basis van vertrouwen en wederzijds respect, dat is belangrijk. Je krijgt wat je geeft. Dus is het belangrijk om je kind onvoorwaardelijke liefde, respect en vertrouwen te geven.

Helaas is dat vaak iets makkelijker gezegd dan gedaan. In mijn blogs hoop ik je te laten zien, hoe je dit in praktijk kunt brengen. Want het levert niet alleen meer harmonie op in huis, maar ook meer ontspanning in het opvoeden. En wie wil dat nu niet.

Hartelijke groeten,

Karla

PS Op mijn site vind je een gratis videoboodschap over wat iedere ouder zou moeten weten en een gratis e-book met tips voor ontspanning in het opvoeden.

www.ontspannenopvoeden.nl