Waarom een DIY Bruiloft?

Liefde & Gezin / 08 april 2014
Waarom een DIY Bruiloft?
Er wordt heel vaak gevraagd waarom ik zo jong getrouwd ben, maar er wordt bijna net zo vaak gevraagd waarom ik gekozen heb voor een DIY-bruiloft! Nu kan ik deze vraag ooit een keer beantwoorden in een FAQ, maar het is toch een beetje een ongeschreven regel om dan niet alinea's lang door te ratelen. Ik ratel, nee, ik leg je uit waarom het zo leuk is een DIY-bruiloft te hebben!

Allereerst moet ik toegeven dat we (mijn man en ik) nooit bewust gekozen hebben voor een DIY-bruiloft. Ik zou willen dat het zo was, much better story. Haha, maar nee! We hadden acht maanden de tijd om onze bruiloft te plannen, niet heel veel, maar het is wel makkelijk te doen. Alle grote dingen waren makkelijk te regelen, maar hoe gaat het dan verder met versiering? In die tijd (pfhoe, een jaar geleden nog maar) was Pinterest upcoming in Nederland. Althans; ik ontdekte het toen. Daar zag ik al die mooie Amerikaanse bruiloften met heel veel zelfgemaakte dingen, terwijl ik de bruiloften in Nederland nog maar saai en kaal vond. Zonder verder na te denken of de versiering misschien ook te koop was, maakten we plannen om zelf aan de slag te gaan. Heel de bruiloft zagen wij al voor ons; romantische versiering en allerlei grappige extra’s (zoals in Amerika.. ;-)). En als snel konden wij dat plaatje niet meer los laten; het zou een DIY-bruiloft worden.
diy bruiloft
De maanden daarna waren we alleen maar aan het DIY’en. Vooral ik knutselde erop los, en Hans kreeg ik soms ook zo ver om mee te helpen. Het werd echt een fulltime baan voor mij omdat er zóveel te maken was. Veel van de projecten hebben we zelf uitgevoerd, maar gelukkig hadden we ook wat hulp! Mijn moeder sprong af en toe bij, mijn broer hielp mee met de bedankjes, een vriend maakte eigenlijk al het drukwerk en onze ceremoniemeesters bedachten een verassing-d.i.y voor onze bruiloft. Ook al heb je eigenlijk geen hulp nodig, vraag wel om hulp bij vrienden en familie. Het is zo leuk om ze ook bij het proces naar de bruiloft toe erbij te betrekken! Dat zijn hele leuke momenten waar je aan terug denkt en later met elkaar nog eens over praat. :)
diy bruiloft
Ik ben ontzettend blij met onze keuze voor een DIY-bruiloft te gaan. Mijn liefde voor zelfgemaakt is alleen maar gestegen! Het DIY-gedeelte gaf onze bruiloft echt een extra dimensie; de gehele dag door keek ik om mij heen en zag ik allemaal dingen waar zoveel liefde, tijd en aandacht in had gezeten. Toentertijd was ik op nog geen één bruiloft geweest die zoveel persoonlijke DIY-versiering had, terwijl als ik nu om mij heen kijk het veel normaler is.Wat ik dus wil zeggen is dat ik echt een trendsetter was. Wat ik dus wil zeggen is dat ik het wel een beetje eng vond, en ik het wel een beetje moest uitleggen aan mijn omgeving wat en waarom dat allemaal was. Maar achteraf kregen we zoveel reacties op onze bruiloft, en vooral ook op de zelfgemaakte dingen! Het leverde heel veel mooie momenten op en ik kan mij niet voorstellen dat onze bruiloft anders was geweest. Sterker zelfs, ik denk dat ik er nu het liefste een jaar extra voor zou uittrekken om nóg meer te DIY’en!

P.s: Volgende week laat ik op mijn persoonlijke blog zien welke DIY’s er allemaal op mijn bruiloft te vinden waren! ;-)


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

218172

Nieuwe leden

27-05-2020
27-05-2020
27-05-2020
26-05-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin