Vriendinnen ver weg? Zo houd je contact!

Liefde & Gezin / 05 juni 2018
Vriendinnen ver weg? Zo houd je contact!
Shutterstock
Het liefst hebben we al onze vriendinnen zo dicht mogelijk bij ons in de buurt. Samen leuke dingen doen, gezellig een kop koffie of thee drinken of gewoon het idee dat ze dicht bij ons zijn. Toch kan het voorkomen dat er een behoorlijke fysieke afstand tussen jou en een vriendin is. Juist dan is het extra belangrijk om contact te houden! In dit artikel helpen we je een eindje op weg.

Druk druk druk...

We hebben het druk: ons werk, ons gezin, onze hobby’s, alles neemt tijd. Hierdoor kan het soms lastig zijn om tijd te maken voor sociale contacten, zeker als deze niet in de buurt zijn. Of het nou aan de andere kant van het land, Europa of de wereld is, contact houden met vriendinnen ver weg kan best ingewikkeld zijn. Toch zijn die contacten erg waardevol.

De kleine dingen

Het kan soms lastig zijn om contact te onderhouden met vriendinnen die ver weg wonen, maar het zorgt ook vaak voor een betere band. Hoewel je niet om de hoek woont, kun je toch dingen met elkaar blijven delen. En omdat je elkaar niet dagelijks spreekt, zijn de momenten waarop je wel contact met elkaar hebt extra waardevol. Het gevoel hebben dat er iemand is die aan je denkt is erg belangrijk, vergeet daarom ook niet om een berichtje te sturen op speciale momenten!

Betrek elkaar

Vergeet die ene vriendin steeds alle belangrijke momenten in jouw leven en baal je hiervan? Ga eens bij jezelf na of ze wel op de hoogte is van alles. Jullie hebben beide je eigen leven en dan kan het soms gebeuren dat de ander iets vergeet dat voor jou wel belangrijk is, of andersom. Vertel elkaar daarom regelmatig wat er gebeurt in jullie leven en vraag ook vooral naar de ander!

Spreek eens digitaal af

Misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer eens in de zo veel tijd samen af te spreken. Als de afstand te ver weg is om elkaar in real life te zien, bijvoorbeeld als de ander in het buitenland woont, dan kun je ook digitaal afspreken. Een skypegesprek of via facetime is minstens zo gezellig! Op deze manier kun je elkaar weer even zien en horen en kun je makkelijk bijpraten!

Andere opties

Natuurlijk zijn er tegenwoordig zoveel manieren om elkaar even op de hoogte te houden van leuke nieuwtjes, bijvoorbeeld via een mail of whatsapp. Zo kun je elkaar gelijk leuke foto's doorsturen. Als de ander actief is op social media (Facebook of Instagram), dan kun je ook deze accounts extra goed in de gaten houden en reageren om de dingen die de ander meemaakt.

En wat dacht je van een leuk kaartje of brief of z'n tijd te sturen?! Lekker ouderwets, maar de leukste post die je kunt krijgen!

Hoe houd jij contact met vriendinnen op afstand?


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

259960

Nieuwe leden

20-01-2021
19-01-2021
19-01-2021
19-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin