Gouden date tip; betrek je vriendinnen er niet bij!

Liefde & Gezin / 20 september 2017
Gouden date tip; betrek je vriendinnen er niet bij!
Shutterstock
Het is heerlijk om je date verhalen te kunnen delen met je vriendinnen. Je wilt natuurlijk ook goede adviezen van ze horen en aangemoedigd worden om een stapje verder te gaan. Maar stiekem is het het beste om je vriendinnen er een beetje buiten te laten. Wij vertellen je waarom.

Afvinken

Doordat jouw vriendinnen een bepaald type man bij jou vinden passen, wordt deze van top tot teen geschetst zodra jullie het over daten hebben. Zij weten feilloos op welke type mannen je valt en wat voor jou de man van je dromen zou zijn. Maar is dat reëel? Niet bepaald. Ten eerste; uiterlijk is belangrijk, maar zeker niet hetgeen waar je uiteindelijk op valt. Ten tweede; je maakt het jezelf wel heel erg moeilijk door op zoek te gaan naar mister perfect.

En als je dan uiteindelijk gaat daten met een type man die volgens je vriendinnen niet jouw type is, dan moet jij ze overtuigen waarom hij wel bij jou zou passen, nog voordat je überhaupt een relatie begonnen bent. Eigenlijk maakt dit de druk van het daten met de juiste man alleen maar hoger. Niet echt een ideale situatie, het is al lastig zat.

Ervaringen

Na je date bel je meteen je vriendinnen op om je date vanaf het eerste minuut te bespreken. Hoe was je eerste indruk? Wat had hij aan? Wat hebben jullie gedaan? Wie betaalde de rekening? Hoe was zijn manier van praten? Ze willen echt alles van je weten.

En omdat je zoveel vertelt aan je vriendinnen hebben ze ook overal een mening over. Want als hij namelijk de rekening niet heeft betaald, dan is hij geen echte man en moet je volgens hun écht niet op een tweede date gaan. En zo zijn er nog een tal van voorbeelden, waardoor jouw herinnering aan de date worden gevormd door de mening van je vriendinnen in plaats van op basis van je eigen ervaring. Het is heel fijn om er met je vriendinnen over te kunnen kletsen, maar waak er voor dat het geen project van je vriendinnen wordt. Het heeft met jouw toekomst te maken.

Vooroordeel

Omdat jouw vriendinnen al zoveel weten over hem, zou de eerste ontmoeting (zodra het wat serieuzer begint te worden) tussen hem en jouw vriendinnen wat ongemakkelijk kunnen verlopen. Zij weten immers ook alle minpuntjes inmiddels, dingen waar jij in de eerste dates nog over twijfelde. Om dit te voorkomen, kun jij je vriendinnen ook pas na een aantal dates informatie gaan geven. Als jij het gevoel hebt dat het serieus wordt, dan is het natuurlijk heerlijk om positieve verhalen te vertellen over jouw nieuwe lover! En dat is op tijd toch?

Voorkom dat jouw dateleven een collectieve soap wordt en neem desnoods 1 vriendin in vertrouwen die je overal over informeert. Gewoon omdat je nou eenmaal graag je hart lucht over je date ervaringen.

Vertel jij je vriendinnen alle ins en outs van jouw dates? Laat een reactie hieronder achter.


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226722

Nieuwe leden

27-09-2020
27-09-2020
27-09-2020
26-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum

Kletspraatje
Hoogsensitief / HSP?
17
Kletspraatje
Herfst
5