Zo maak je je tuin kidsproof!

Liefde & Gezin / 23 september 2017
Ad
Zo maak je je tuin kidsproof!
Pexels.com
Als je kinderen hebt, dan wil je daar met in het inrichten van je tuin waarschijnlijk wel rekening mee houden. Maar hoe maak je nou een tuin die helemaal kidsproof is, zonder dat het een speeltuin wordt?! Wij geven je tips!

Speelplek

Kinderen willen natuurlijk maar één ding buiten: lekker spelen. Daarom is het leuk om diverse mogelijkheden voor ze te creëren, zonder dat het too much wordt. Je zou bijvoorbeeld een afscheiding kunnen maken in de tuin, waarin je een gedeelte voor de volwassenen maakt en een gedeelte voor de kleintjes.

Voor kinderen is het hebben van een zandbak, een schommel, opblaasbaar zwembadje, skelter of een trampoline bijvoorbeeld erg leuk. Wat we vaak vergeten is dat het wel zo fijn is om dit speelgoed ook weer ergens te kunnen opbergen. Houd met de grootte en hoeveelheid dus rekening met de (opberg)ruimte die je hebt.

Ondergrond

Er zijn meerdere type ondergrond die geschikt zijn voor kinderen. Zo is gras heerlijk om met de blote voeten op te lopen en kun je er heerlijk (met een kleedje) op picknicken. Anderzijds is een terras juist weer fijn om zelf aan te zitten. Dan zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan composiet vlonderplanken. Dit ziet eruit als een houten vlonder, maar is gemaakt van kunststof zodat het niet glad is en geen splinters afgeeft. Ideaal voor de kids. Helemaal leuk is het om er een schutting tegen te maken met krijtbordverf, zodat je kinderen zich hierop lekker creatief kunnen uitleven.

Planten

Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, kan het heel leuk zijn om ze spelenderwijs mee te laten tuinieren. Zo ontstaat er interesse voor de natuur en creëer je bewustwording. Geef de kinderen bijvoorbeeld een eigen stukje tuin waarin ze plantjes, groenten, fruit of kruiden kunnen laten groeien. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de moestuintjes, dat was bij veel kinderen een groot succes!

Tuinmeubels

Vergeet niet een plek te maken waar ook jullie met vrienden lekker kunnen vertoeven. Als je meerdere kinderen hebt, is het bijvoorbeeld leuk om een kindertafel te maken met stoeltjes die voor hen geschikt zijn. Zo kunnen de kids van vrienden daar ook lekker aanzitten. Zorg wel dat er ruimte is om in de schaduw te zitten, dat is wel zo prettig en veilig voor de kinderen (en voor jezelf) wanneer de zon veel schijnt.

Wat vinden jouw kinderen leuk om te doen in de tuin?


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226722

Nieuwe leden

27-09-2020
27-09-2020
27-09-2020
26-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum

Kletspraatje
Hoogsensitief / HSP?
17
Kletspraatje
Herfst
5