Second Love - doe je het of doe je het niet?

Liefde & Gezin / 16 april 2014
Second Love - doe je het of doe je het niet?
Shutterstock
Second Love is een datingsite voor mensen die 'iets ernaast' zoeken. Wat betekent dat en wat vind jij ervan?

Second love - doe je het of doe je het niet?

Een tijd geleden was er nogal wat opwinding - en dan niet op de manier waarop Second Love aanbeveelt - over overspel. Een SGP-meneer vond het maar verwerpelijk dat er datingsites zoals Second Love bestaan omdat zij reclame voor overspel zouden maken.

Of dat laatste nu echt het geval is, valt nog te bezien, maar mogelijk maken ze het wel. Alsof de Belastingdienst reclame maakt voor betalen, maar mogelijk maken ze het je zeker. Via Second Love kun je namelijk mensen ontmoeten die overspel willen plegen. De naam zegt het al: de tweede liefde.

Of er van echte liefde sprake moet zijn, denk het niet. Van wat ik uit de ervaringsverhalen erover weet is dat het fijne van Second Love juist is dat je precies weet waar je aan toe bent. Want wie heeft er niet ooit via Relatieplanet een leuk iemand ontmoet die later getrouwd bleek te zijn? Was je net weer vrij en op zoek naar de Ware Liefde, kom je zo’n schuinsmarcheerder tegen.

Nee, Second Love is er voor degenen die niet persé willen scheiden of uit elkaar willen, die het nog best naar hun zin hebben met de vaste partner, maar net even iets anders voor de aandacht en de seks zoeken. Wat is daar nu zo vreemd en verwerpelijk aan?

Vanuit SGP-hoek is de opwinding wel te begrijpen, daar hecht men namelijk veel waarde aan huwelijkse trouw en de hoeksteen van de samenleving (het gezin voor wie deze uitdrukking niet kent). En men negeert misschien graag de cijfers die aantonen dat die hoeksteen intussen een grote hoop schroot is geworden die alleen maar meer aan het verbrokkelen is.

Maar terug naar dat overspel. Droomden we niet allemaal ooit van de eeuwige trouw? Hebben we die ook niet ooit eens iemand gezworen? Wat gebeurt er toch in een mensenleven dat die allergrootste waarden, dat die droom van tot-de-dood-ons-scheidt binnen de kortste keren bij het vuil staat?

Het is niet verwonderlijk dat daar intussen een grote markt voor is, waar mening ondernemer vrolijk inspringt. Second Love is de enige niet. Maar het zet je wel aan het denken. Want we weten ook dat overspel spannend kan zijn, maar dat het ook de grootste puinhopen tot gevolg kan hebben.

Hoe denken jullie daarover?


Deel dit:

Geschreven door: Mirjam Windrich - www.mindfulanalysis.nl

Mirjam Windrich

Hallo, ik ben Mirjam en in 2005 ben ik voor mezelf begonnen als psychosociaal therapeut en ontwikkelde ik een methodiek om mensen snel via internet te kunnen helpen. Met zo ongeveer alle vragen die in het menselijk leven een rol kunnen spelen, denk aan relatieproblemen, loopbaanvragen en psychische klachten. Ik verzorg ook trainingen en cursussen hierin en schrijf er boeken en artikelen over.

Vriendinnen zijn essentieel en het is fantastisch dat we via internet ook op hele andere manieren met elkaar in contact kunnen komen. Het schrijven krijgt daarmee ook een andere functie, dat vind ik wel interessant. Dus vanaf nu hoop ik jullie af en toe te vermaken, en te inspireren op dit blog en wie weet wat voor moois er allemaal op gang komt!Lees meer over deze blogger

Reacties (4)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

218174

Nieuwe leden

27-05-2020
27-05-2020
27-05-2020
26-05-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin