Samenwonen in zijn huis, hoe doe je dat?

Liefde & Gezin / 02 februari 2020
Samenwonen in zijn huis, hoe doe je dat?
Shutterstock
Als je wat langer met je partner bij elkaar bent, komt er waarschijnlijk wel een keer een moment in je relatie dat jullie willen gaan samenwonen.

Wellicht gaan jullie op zoek naar een nieuwe geschikte woning, maar het kan ook zijn dat één van jullie al op een mooie stek woont en jullie geen reden hebben om verder te zoeken. Wanneer dit het huis van je partner is zal hij (of zij) ruimte moeten opgeven om plek te maken voor jouw spulletjes. En dan moeten jullie het eindresultaat ook nog allebei mooi vinden. Hoe vlieg je zo'n proces aan? Hier enkele tips om dit in goede banen te leiden.

1. Eigen ruimte en invulling

Ga er om te beginnen samen eens voor zitten. Hoe willen jullie het huis indelen en hoe krijgen jullie hierin allebei je persoonlijke ruimte? Ook al gaan jullie samenwonen, het blijft van belang om je eigen tijd en ruimte te hebben, bijvoorbeeld om je hobby uit te oefenen of gewoon om je lekker terug te trekken.

2. Samen shoppen

Daarnaast is het ook leuk om samen naar een woonwinkel gaan, zo kunnen jullie mooi peilen wat jullie stijlen zijn en of deze een beetje met elkaar samen gaan. Nou is het natuurlijk ook helemaal niet kwalijk als jullie stulpje eerst een bij elkaar geraapt zooitje lijkt; een beetje van jou, een beetje van hem. Misschien ook nog wel een beetje van de kringloop. Jullie willen hier een leven opbouwen dus er is nog tijd genoeg om te sparen en beetje bij beetje alles naar wens in te richten.

3. Balans tussen oude en nieuwe spullen

Vraag je partner van te voren welke meubels en ruimte hij wel of niet wil opgeven. Je moet hem natuurlijk niet het gevoel geven dat je alles komt overnemen. Uiteindelijk zal het een balans van jullie beider spullen worden, mogelijk aangevuld met een aantal nieuwe items.

Houd er rekening mee dat jullie er in principe een tijd lang zullen wonen. Dus om geld uit te geven aan een modegril zou je wel eens spijt van kunnen krijgen. Het is veiliger om voor meubels en kleuren te kiezen die tijdloos zijn en waar je jezelf over een paar jaar ook nog wel tussen ziet zitten.

Waar ben jij tegenaan gelopen toen jullie gingen samenwonen? Heb je tips voor anderen om te delen?


Deel dit:

Geschreven door: Charlotte Penders - www.charming-stories.com

Charlotte Penders

Hi! Ik ben Charlotte. Schrijven is me met de paplepel ingegoten, ik schrijf ook zeker nog eens een boek. Vooralsnog houd ik me vooral bezig met journalistiek en het schrijven en redigeren van andermans schrijfsels via mijn bedrijf Charming Stories. Daarnaast werk ik parttime in de horeca en houd ik me bezig met muziek, toneel en andere creatieve uitspattingen. Veel ervaringen om met jullie te delen dus!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

259970

Nieuwe leden

25-01-2021
25-01-2021
24-01-2021
24-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin