Ruzie? Stop ermee!

Liefde & Gezin / 27 juni 2016
Ruzie? Stop ermee!
Shutterstock
Geen relatie is perfect. Maar heb jij dagelijks ruzie over bijvoorbeeld de opvoeding van jullie kind maar ook over kleine dingen zoals dat hij nooit helpt met de vaatwasser uitruimen? Stop ermee!

De ruzies gaan immers allang niet meer om wie er goed of fout zit maar het gaat alleen nog maar om gelijk halen. Je kan gillen, stampvoeten of elkaar dagen niet meer aankijken. Het lost uiteindelijk niks op. Het punt is, je moet elkaar leren te begrijpen. Met veel ruzies gaan jullie het namelijk nooit redden samen. Dus probeer onderstaande tips eens uit als je veel ruzie hebt in je relatie. Ze lijken heel simpel en hoogstwaarschijnlijk heb je ze al heel vaak gehoord maar waarom heb je dan toch nog regelmatig ruzie? Misschien toch iets meer je best doen?

  1. Probeer je eens te verplaatsen in de ander. Vaak is het juist het onbegrip wat bij de ander de irritaties opwekt.

  2. Als je een reactie wilt geven, probeer dan te letten op wat je zegt. Niet direct uit je vel springen maar eerst eens rustig over iets nadenken.

  3. Focus jezelf op een oplossing die voor iedereen werk. Want het is vaak het lang kibbelen over het probleem dat de ruzie erger maakt. Als je sneller naar een oplossing zoekt is het probleem ook sneller opgelost.

  4. Soms is het beter om alles even een kwartiertje te laten voor wat het is. Jullie zijn beiden oververhit en kunnen niet meer realistisch nadenken.

  5. Als je steeds over dezelfde onderwerpen ruzie maakt dan moet je misschien eens over jullie problemen praten met een relatietherapeut erbij. Die zet jullie problemen in een objectiever daglicht zodat jullie beide leren om anders naar die problemen te kijken.

  6. Je wilt toch bij hem blijven en hij bij jou? Nou besef dat dan eens meer tijdens een weer beginnende ruzie. Je doet elkaar anders steeds onnodig veel pijn.

Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

218764

Nieuwe leden

04-06-2020
04-06-2020
04-06-2020
04-06-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin