Wytske Bouwma-van der Gulik

Profielfoto

Ik ben Wytske, 32 jaar, getrouwd en moeder van twee heerlijke jongens van een en drie jaar. Samen met hen woon ik in een prachtig klein dorpje in Friesland. Het moederschap vind ik geweldig, ik geniet enorm van mijn kinderen en zou niet meer anders willen. Ik ervaar de opvoeding ook niet als zwaar, maar wel eens als druk. Toch probeer ik zeker nog tijd voor mezelf te maken en vind ik steeds meer een balans in werk, kinderen, relatie en 'me-time'. Prioriteiten stellen en niet overal ja tegen zeggen (ik vind alles leuk ;-)) is voor mij heel belangrijk geworden.

Ik heb nooit getwijfeld over de studie ik zou doen, dit was al snel duidelijk: pedagogiek. Ik wilde namelijk met kinderen en ouders werken en deze opleiding was daar uitermate geschikt voor. Tijdens deze vier jaar werd dit alleen maar bevestigd en na mijn studie ben ik dan ook gelijk aan het werk gegaan als pedagoog. Het liefst werkte ik als ambulant begeleider met gezinnen, maar wilde ook mijn kans vergroten door op andere vacatures te reageren. Ik heb me een slag in de rondte gesolliciteerd en ben uiteindelijk als groepsleidster terecht gekomen op een residentiële behandelgroep voor jongeren, bij een orthopedagogisch behandelcentrum. Wat een geluk om zo snel een baan te vinden!

Een hele goede en leerzame tijd gehad hier, maar ondertussen groeide bij mij de ambitie om kinderen en hun ouders op een andere manier te helpen. Ik wilde gezinnen graag in hun vertrouwde omgeving, de thuissituatie, begeleiden en hen ondersteuning op maat bieden. In 2009 heb ik daarom mijn eigen praktijk opgericht in opvoedingsondersteuning, Grut! opvoeden.

Omdat ik graag veel meer ouders wil helpen dan alleen de ouders bij wie ik thuis kom, is een aantal maanden geleden mijn blog ontstaan onder de naam 'Relaxed opvoeden'. Op deze blog geef ik voornamelijk opvoedtips, maar ook geef ik mijn mening over opvoedkundige onderwerpen en laat ik andere moeders aan het woord over het moederschap.

Daarnaast zijn vanaf nu ook hier artikelen van mij te vinden waarin ik je tips geef over de opvoeding en voor een fijn gezinsleven. Het is nooit mijn intentie jou te vertellen 'hoe het moet', maar ik wil je graag handvatten en waardevolle inzichten geven, om je hiermee een stukje op weg te helpen. Veel plezier met het lezen ervan!

www.relaxedopvoeden.nl