Nog even vakantie...

Liefde & Gezin / 20 augustus 2014
Nog even vakantie...
Shutterstock
Voor sommige kinderen (én hun ouders) duurt de zomervakantie eigenlijk nét iets te lang. De verveling slaat toe, al het buitenspeelgoed is niet zo bijzonder meer en de kinderen missen hun schoolvrienden. Na een paar weken vrije tijd is het hele gezin toe aan het ‘gewone’ ritme. Hoe zorg je ervoor dat de laatste weken van de zomervakantie óók een succes worden? Een paar leuke ideeën op een rij!

Helpen op de kinderboerderij

Basisschoolkinderen zijn nog te jong voor een bijbaantje. Maar helpen kan natuurlijk altijd! Ga samen met de kinderen een handje helpen op de kinderboerderij. Onkruid wieden, stoepen vegen, dieren voederen, stallen uitmesten… Leuk en gezellig! Is er geen kinderboerderij in de buurt? Ga dan aan de slag in de tuin van opa en oma, of organiseer een grote schoonmaak in de plaatselijke speeltuin.

Gezinsplanner

Maak voor de laatste twee weken van de vakantie een ‘gezinsplanner’. Plan nog een paar kleine uitjes, zoals een bezoek aan het pannenkoekenhuis of een wandeling door het bos. Zorg ervoor dat iedereen vanaf nu op tijd opstaat, zodat het hele gezin vast kan wennen aan het ‘gewone’ ritme. Zo is de overgang na de zomervakantie minder groot.

Een gezamenlijke klus

Zijn de kinderen wel zo’n beetje uitgespeeld? Bedenk dan een gezamenlijke klus voor in of rondom het huis. Neem met elkaar een kamer in huis onder handen, begin een moestuin of maak met het hele gezin een groot tuinschilderij. Is er binnenkort een opa of oma jarig? Koop dan een tweedehands houten bankje en beschilder het samen met de kinderen. Dat is pas een bijzonder cadeau!

Logeren

Een of meerdere nachtjes logeren kan een goede onderbreking zijn van de vakantie. Kinderen kunnen misschien terecht bij hun grootouders, een leuke tante of een vriendje. Je kunt ook zelf een logé uitnodigen. Gek genoeg kan een logé voor meer rust in huis zorgen. Iedereen doet automatisch gezelliger als er een gast is, en de kinderen hebben er tijdelijk een nieuwe speelkameraad bij!


Deel dit:

Geschreven door: Jette Schroder - www.wijzijnvriendinnen.nl

Jette Schroder

Mijn naam is Jette Schröder en ik ben 26 jaar oud. Ik werk als freelance tekstschrijver voor o.a. Sesamstraat en verschillende kinderbladen. In juli 2014 verschijnt mijn eerste kinderboek ‘Lieke in de hoofdrol’ voor meisjes vanaf 7 jaar. Kijk ook eens op wijzijnvriendinnen.nl!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

200284

Nieuwe leden

20-09-2019
20-09-2019
20-09-2019
20-09-2019

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin