Masturberen terwijl je een relatie hebt?

Liefde & Gezin / 28 mei 2019
Masturberen terwijl je een relatie hebt?
Shutterstock
Doe jij het vaak met jezelf, schat?’ ‘Nee hoor liefje, ik heb jou toch?’ In mijn coachingspraktijk merk ik dat veel stellen het lastig vinden om eerlijk te zijn over masturberen. Ten onrechte, want solo-seks kan niet alleen ronduit lekker zijn, maar ook nog eens prima voor jullie gezamenlijke seksleven. Hoe zit dat?

Van alle seks-onderwerpen waarop in onze maatschappij een taboe ligt, is masturbatie misschien wel een van de grootste ‘verboden terreinen’. En dat is jammer, want er is niks mis met masturberen – ook niet als je een relatie hebt. Sterker nog, jullie gezamenlijke seksleven kan er juist van profiteren als beide partners regelmatig masturberen.

Ken je lichaam

Ten eerste helpt masturberen je om je eigen lichaam beter te leren kennen. Dat levert je nuttige kennis op voor als je vrijt met je partner: je kunt dan veel beter aangeven wat je fijn vindt. En reken maar dat je partner dat op prijs stelt: het is veel fijner als je een beetje hulp krijgt bij hoe je de ander nog lekkerder kunt beminnen dan wanneer je dat helemaal zelf moet uitzoeken. Maar hoe kun je je partner daar ooit bij helpen als je zelf niet goed weet hoe je je jezelf lekker verwent? Jullie seksleven wordt er alleen maar beter van als je je eigen lichaam goed leert kennen door te masturberen.

Meer zin in seks

Een ander pluspunt van solo-seks is dat het je zin in gezamenlijke seks kan vergroten. Dat klinkt misschien tegenstrijdig, maar het heeft alles te maken met hoe seksualiteit werkt: seks zit voor een groot deel tussen onze oren. In een eerder artikel heb ik al eens uitgelegd dat je zin in seks kunt vergroten door je zintuigen vaker sexy informatie voor te schotelen en op een positieve manier bezig te zijn met seks. En masturberen is beslist hele sexy informatie voor je zintuigen en een hele positieve seks-ervaring… Tenminste, als je er ronduit van durft te genieten. Zie masturberen als een fijne manier van jezelf verwennen en vergeet die opvoeding van ‘handjes boven de dekens’.

Gun het jezelf én je partner

Masturberen is iets heel natuurlijks, dus schaam je er nooit voor. Veroordeel een ander er ook niet om en denk niet dat je partner bij jou iets tekort komt als hij of zij masturbeert. Zeker vrouwen kunnen heel heftig reageren als ze ontdekken dat hun partner masturbeert: ‘ben ik niet goed genoeg?!’ Onzin, de meeste mensen hebben op z’n tijd behoefte aan solo-seks en dat zegt helemaal niets over de kwaliteit van de duo-seks (of trio-seks, maar dat is weer een ander onderwerp…).

Dus dames, geniet van je eigen, intieme momentjes waarop je lekker kunt opgaan in je fantasieën en je het precies zo kunt doen zoals jij het ’t allerlekkerst vindt. En gun je man hetzelfde, waarbij ook meespeelt dat mannen vaak meer behoefte hebben aan een ontlading omdat het voor hen een soort stress release is. Schaam je niet voor jullie individuele seksualiteit, maar geniet ervan. Daar wordt jullie gezamenlijke seksleven alleen maar beter van.

Samen solo-seksen

Tenslotte: ben je wat vrijer in je relatie en heb je voldoende zelfvertrouwen, dan kan het zelfs super opwindend zijn voor jullie allebei als je voor je partner met jezelf speelt. Mannen vinden het prachtig om te zien hoe een vrouw met zichzelf speelt en steken ondertussen misschien ook nog wat fijne kneepjes van je op, dus... veel plezier!



Deel dit:

Geschreven door: Tania Mulder - www.goedeminnaar.nl

Tania Mulder

Tania is een ervaren sekscoach die via workshops, cursussen en privé-coaching mannen en vrouwen helpt elkaar beter te begrijpen tussen de lakens en daardoor nog meer van elkaar te genieten. Ze is regelmatig te gast in tv-programma’s zoals Beter in Bed (RTL) en Spuiten & Slikken (BNN). Meer over Tania op haar site: www.goedeminnaar.nl of www.cursuserotischemassage.nl



Lees meer over deze blogger

Reacties (3)

Ria
Ria 11-06-2016 22:45

Al dat masturberen in een relatie. Het lijkt wel overbesekst. Als je genoeg seks krijgt in een relatie waarom dan nog masturberen? Ik ben zelf een vrouw en heb vaak zin in seks,als ik een relatie heb. Maar als mijn partner geen zin heeft,dan kan ik mezelf nog netjes beheersen en dan wacht ik gewoon tot de volgende keer. Kom op zeg,als je niet even kan wachten tot je partner er wel zin in heeft.Ook al duurt dit tot de volgende dag of langer.Zo komt het voor mij over als een verslaving/overbesekst. Beetje vreemd.....

otis
otis 24-03-2019 18:13

Mijn vrouw en ik hebben misschien 1x p 6mnd sex! Ik zou vaker willen maar zij niet. Is het dan fout dat een man masturbeert?

Katinka
Katinka 05-05-2020 09:44

mijn vriendin masturbeert sinds haar 20ste (ontmaagd toen door een man die daarbij/daarna ook veel vreemd ging) (en door vader gevingerd rond haar menstruatie-aanvang, rond14de, 1x zei ze... en stopte hem bij gedrag meer te willen)… maar ze denkt altijd daarbij aan flink geweld met meerdere personen: ze laat zich dan krappen en/of bijten door soms wel 100 personen... En het kan soms ook dat beiden het doen, dus zij naar hen, maar ze geeft ook aan dat ze dan echt in die fantasie wil pijnigen de ander(en): bijten krappen slaan.
Pikant detail: bij het masturberen vindt ze het fantaseren over gewone seks of denken aan iemand die ze kent of zag (laat staan mij?) te gewoon, normaal en noemde zelfs het woord saai... auw...
IK weet dat 60% van vrouwen/wij denken aan een soort verkrachting bij masturberen; heb ik een documentaire over gezien in 2019: Hoe dom het ook klinkt uit de mond van ,mannen maar "een vrouw wil GENOMEN worden" is dan de rode draad... pfffff…


Ik weet totaal niet hoe IK hier mee om moet gaan.... Het voelt onveilig voor mij, omdat ik totaal anders ben; als ik masturbeer denk ik juist aan haar/hem waarmee ik vol verliefd ben of al (heel) lang liefde heb....

Ik heb haar recent gevraagd 'ns 'n keer te proberen te masturberen en te denken aan mij dat ik iets bij haar doe, want dat speciieke, zegt ze, vindt+vond ze enorm fijn...,
Ik moet afwachten dus...

maar: wat vindt jij/u van deze vorm in fantasie van haar masturberen met dus inbegrepen die info over haar eerste sexuele ervaringen (vader en 1ste man). Ze heeft overigens daarna relatie gehad met 3 mannen en 2 vrouwen en ca 10 OneNightStands…
Ik zit TOTAAL aan de andere kant: ik kan wel fantaseren over iemand die ik sexy net zag, maar vaak zeker de eerste jaren denk ik aan degene dan met wie ik samen ben, en het aantal relaties dat ik t/m voor haar had is amper 1,2 te noemen... 1 lange en 2 heeeeele korte met hooguit kussen of iets meer, maar geen "in-ander/mij"... dat kan ik alleen als het voor heeeeel lang is (eeuwig).
Moet ik mij zorgen maken in de context datzij zo masturbeert. En zeg ajb niet dat het gewoon is, voelt nul fijn en veilig... vooralsnog... wellicht wen ik …. ooit of nooit...?


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226200

Nieuwe leden

18-09-2020
18-09-2020
17-09-2020
17-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum