Lekker uitwaaien!

Liefde & Gezin / 17 juni 2014
Lekker uitwaaien!
Shutterstock
Jij en je partner willen dolgraag eens lekker uitwaaien in de buitenlucht. Maar hoe zorg je ervoor dat kinderen zich niet vervelen? Hier een aantal ideeën voor leuke buitenactiviteiten voor jong en oud!

Metaaldetector
Een metaaldetector zorgt voor urenlang spanning én speelplezier. Al voor een paar tientjes kun je er een aanschaffen. Ontzettend leuk op de camping, in de duinen, op het strand of in het bos. Verstop zelf wat munten en andere metalen voorwerpen in de grond om de ‘vind-kans’ een beetje te vergroten. Succes verzekerd!

Pannenkoeken-picknick
Bak een flinke stapel pannenkoeken en verpak ze in aluminiumfolie. Neem potjes jam, hagelslag, chocopasta, stroop en andere lekker smeersels mee. Vergeet ook de (poeder)suiker niet. Stop alles in een grote tas of mand en zorg voor vrolijke papieren bordjes. Jullie zijn klaar voor een heerlijke pannenkoeken-picknick!

Schattenjacht
Teken een schatkaart en verstop de schat – een cadeautje of een kistje met munten – in het bos. Vertel de kinderen dat je een geheimzinnige kaart hebt gevonden, en ga samen op schattenjacht! Natuurlijk leidt de schatkaart jullie langs een fijne wandelroute. Geen bos in de buurt? Verstop de schat op de kinderboerderij, bij kennissen in de tuin of geef hem af bij een gezellig pannenkoekenhuis.

Op naar de kinderboerderij
Altijd goed: een bezoek aan de kinderboerderij. De toegang is goedkoop en soms zelfs gratis. Neem resten oud brood mee om te voeren aan de dieren. In sommige kinderboerderijen kun je speciale zakjes voer kopen. Vaak is er ook een speeltuin. Zorg dus voor kleren die vies mogen worden. Jij en je partner zitten heerlijk op een bankje, terwijl de kinderen zichzelf vermaken.

Als je de buitenlucht in gaat, neem dan altijd een EHBO-setje mee met pleisters, een tekenverwijderaar, zonnebrandcrème en een zalf tegen insectenbeten.


Deel dit:

Geschreven door: Jette Schroder - www.wijzijnvriendinnen.nl

Jette Schroder

Mijn naam is Jette Schröder en ik ben 26 jaar oud. Ik werk als freelance tekstschrijver voor o.a. Sesamstraat en verschillende kinderbladen. In juli 2014 verschijnt mijn eerste kinderboek ‘Lieke in de hoofdrol’ voor meisjes vanaf 7 jaar. Kijk ook eens op wijzijnvriendinnen.nl!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

221686

Nieuwe leden

11-07-2020
10-07-2020
10-07-2020
10-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin