Krijg meer zin in seks!

Liefde & Gezin / 28 september 2014
Krijg meer zin in seks!
Shutterstock
Geen zin in seks? Nou, dan maak je maar zin! Nee, dit is geen pleidooi voor een potje ‘vrijen omdat het moet’. Evenmin een verkooppraatje voor de veelbesproken lustpil voor vrouwen. Want het kan gelukkig een stuk sexier: ‘geen zin in seks’ kun je helemaal op eigen kracht ombuigen in een gezonde portie lust.

Geen zin in seks zit bij ons vrouwen vaker tussen de oren dan tussen de benen: een groot deel van de vrouwelijke seksualiteit speelt zich af in ons hoofd. In ons bestaan van druk, druk, druk is het niet zo gek dat de zin in seks er weleens bij in schiet. Als je alle zeilen moet bijzetten om werk & privé goed te managen, dan denk je meestal niet aan seks. En als je er al aan denkt, dan is het vaak niet op een positieve manier. Eerder van ‘pff, ik ben zo moe, ik moet er niet aan denken’ of ‘ik hoop niet dat hij wil, want ik heb echt geen zin’. Het is volkomen logisch dat je dan geen zin hebt of krijgt: van niet of negatief denken aan seks kom je nou eenmaal niet in de stemming.

In de stemming komen

Het is wetenschappelijk bewezen dat ons hoofd zo’n grote invloed heeft op ons libido. Je ziet hetzelfde effect bij vrouwen die niet opgewonden raken door porno, terwijl hun lichaam wel degelijk signalen van opwinding vertoont. Seksuologen hebben inmiddels ontdekt hoe dat werkt: het seksuele systeem moet op gang worden gebracht. Anders gezegd: je moet er zelf aan werken. Nog weer anders gezegd: zin in seks kun je maken. Geef je zintuigen sexy informatie en wees vaker op een positieve manier met seks bezig. Dan kom je vanzelf in de stemming.

Sexy zintuigen

Hoe werkt dat precies? In het kort: als je er voor openstaat om opgewonden te worden, dan zul je ook sneller zin krijgen. Geef je zintuigen dus ‘sexy informatie’: denk aan seks (positief), trek kleding aan waarin je je sexy voelt, lees over seks, kijk naar seks (bijvoorbeeld de porna op www.dusktv.nl)… en je zult merken dat je je ook sensueler zult voelen. Maak daar ook gebruik van! Plaag hem, stuur hem bijvoorbeeld een stout sms’je (waarop je natuurlijk een rectie krijgt!). Daar worden we opgewonden van, en daar krijg je een lekkere, spannende vrijpartij van - die later weer naar meer smaakt.

Kwaliteit van seks

Want dames, laten we eerlijk zijn: zin in seks heeft ook te maken met de kwaliteit van de seks. Doorbreek de sleur, probeer nieuwe dingen uit. Durf je dat niet zo goed of weet je niet hoe je dat aanpakt, volg dan bijvoorbeeld met je vriendinnen een workshop erotische massage, waar je leert hoe je een sensuele body2body-massage of een onvergetelijke pennismassage geeft. Of ga eens langs bij een sekscoach, met je partner of alleen, voor tips of inspiratie: een goede minnaar of minnares is nooit uitgeleerd. Zorg ervoor dat de seks weer spannend wordt, want dat windt ons vrouwen op.

Nog een laatste tip: iedere keer als de gedachte opborrelt ‘ik heb geen zin’, draai het dan om in ‘ik heb wel zin’. Even volhouden en je zult zien: het werkt echt!Deel dit:

Geschreven door: Tania Mulder - www.goedeminnaar.nl

Tania Mulder

Tania is een ervaren sekscoach die via workshops, cursussen en privé-coaching mannen en vrouwen helpt elkaar beter te begrijpen tussen de lakens en daardoor nog meer van elkaar te genieten. Ze is regelmatig te gast in tv-programma’s zoals Beter in Bed (RTL) en Spuiten & Slikken (BNN). Meer over Tania op haar site: www.goedeminnaar.nl of www.cursuserotischemassage.nlLees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226200

Nieuwe leden

18-09-2020
18-09-2020
17-09-2020
17-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum