Hutten bouwen of schooltje spelen?

Liefde & Gezin / 24 juni 2020
Hutten bouwen of schooltje spelen?
Shutterstock
Wat heeft jouw kinderspel met je loopbaan te maken? Denk maar eens terug aan de tijd dat je ongeveer 9 of 10 jaar was. Wat deed je toen graag? Speelde je veel met lego of met poppen, tekende je vellen papier vol of zat je uren met een boek op je kamer?

Kinderspel


Het lijkt misschien vrij onbelangrijk maar voor je loopbaan kan het heel interessant zijn om terug te kijken. De bezigheden die jij uit jezelf oppakte, zeggen namelijk wel echt iets over jou. Wat we als kind deden en waar we over droomden vergeten we later vaak of we nemen het niet serieus.

Op het moment dat je na de middelbare school een studiekeuze ging maken, heb je misschien helemaal niet meer teruggedacht aan je kindertijd. Je ging studeren, werken en rolde van het een in het ander.

Marco

Zo ging dat ook bij Marco. Als kind was hij altijd in de schuur bezig met hout, metaal en klei. Hij ontwierp allerlei dingen en maakte ze vervolgens ook. Hij ging studeren en belandde in de techniek. Aanvankelijk leek dat best goed te passen, maar hij rolde door en op enig moment klopte het allemaal niet meer. Hij was bezig met processen en technieken, zat hele dagen op kantoor en het ging hem steeds meer tegen staan.

In het loopbaantraject dat hij deed zijn we natuurlijk ook teruggegaan naar zijn jeugd en zoals je wel kunt raden, werd het al snel duidelijk dat hij zijn creativiteit nauwelijks kwijt kon in het werk dat hij deed. Hij miste het nadenken, ontwerpen, uitproberen, iets nieuws maken. En daar is hij vervolgens weer naar op zoek gegaan. Voor hem geen kantoorbaan meer, maar terug naar de ontwerptafel!

Vertalen

Hoe is dat bij jou? Kun jij de vertaalslag maken van je kinderspel naar werk? Het gaat daarbij niet alleen om de dingen die je deed maar ook om de rollen die je innam. Was je een aanjager, een volger of was je degene die altijd iedereen erbij betrok?

Ik ben benieuwd of jij in je werk nog iets kan terugvinden van wat je als kind graag deed en van de rol die jij van nature had. Zo niet, dan is het de hoogste tijd om daar eens bij stil te staan. En mocht jij nu eens serieus met je loopbaan aan de slag te willen, maar weet je niet waar te beginnen met je zoektocht? Doe dan binnenkort eens gratis mee met mijn online workshop: 'Naar je droombaan in 5 stappen!'

Leuk als je hieronder laat weten wat jij als kind graag deed en of je daar nog iets van terug kunt vinden in het werk dat je doet!


Deel dit:

Geschreven door: Dorine van Bree - www.dewerkcoach.nu

Dorine van Bree
Hoi, mijn naam is Dorine van Bree. Ik werk als zelfstandig loopbaancoach en trainer onder de naam De Werkcoach. Ik begeleid mensen die iets anders willen met het ontdekken wat voor werk er past bij wie ze nu zijn en wat ze belangrijk vinden. Voor Vriendinnenonline blog ik over werk, werk zoeken en alles wat daarmee te maken heeft.
Wil je meer loopbaaninspiratie? Vraag dan gratis de videoserie 'De loopbaanswitch!' aan: www.dewerkcoach.nu/loopbaanswitch/
Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

230516

Nieuwe leden

02-12-2020
02-12-2020
02-12-2020
02-12-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum

Kletspraatje
Online contact
25
Overijssel
Nieuw contact
5