Hoe vloeibaar is jouw seksualiteit?

Liefde & Gezin / 02 februari 2015
Hoe vloeibaar is jouw seksualiteit?
Shutterstock
Iemands seksualiteit is niet altijd even standvastig. Dit noemen we 'vloeibare seksualiteit'. Vooral bij vrouwen is dat het geval. Waarom is dat toch?

Dit is mijn eerste blogpost en ik val maar direct met de deur in huis:

Ik hou ervan om vrouw te zijn. Ik hou van mijn zachte sierlijke rondingen. Ik hou ervan mijn vrouwelijkheid op alle mogelijke manieren uit te drukken. Eigenlijk hou ik van vrouwen in het algemeen. Ik kan een sexy, zelfverzekerde vrouw enorm bewonderen en zelfs nakijken bij het langslopen. Dat heb ik zelden bij mannen. Toch beschouw ik mezelf als heteroseksueel… Of is mijn seksualiteit misschien toch vloeibaar?

Wat bedoelen we met vloeibare seksualiteit?
Onder vloeibare seksualiteit wordt verstaan dat iemands seksuele geaardheid niet standvastig is. Over het algemeen wordt er gedacht dat de overgrote meerderheid heteroseksueel is. De rest is homo- of biseksueel. Uit grootschalig onderzoek van hoogleraar Robert Epstein blijkt hier echter niets van waar. Bij dit onderzoek werden 18.000 mensen in 48 landen ondervraagd over hun seksuele dromen en fantasieën. De uitkomst is opmerkelijk. Meer dan 90% van de mensen noemt zichzelf doorgaans heteroseksueel, terwijl slechts 6% daadwerkelijk ‘exclusief heteroseksueel’ bleek te zijn. ‘Exclusief heteroseksueel’ houdt in dat je alleen fantaseert over, sekst met of opgewonden raakt van iemand van het andere geslacht. Vloeibare seksualiteit komt veel vaker voor bij vrouwen dan mannen. Dit betekent dat gedrag, verlangen en identiteit lang niet altijd overeenkomen. Vrouwen switchen daarbij veel sneller van seksuele voorkeur, terwijl dit bij mannen veel stabieler is.

Ik moet zeggen dat de uitkomst van dit onderzoek me niet geheel verbaast. Onze seksualiteit laat zich niet in hokjes proppen. Homo- en heteroseksualiteit zijn twee uitersten op een glijdende schaal. Er zijn tal van mogelijkheden betreft onze seksuele oriëntatie. Een groot grijs (nog te ontdekken) gebied.

Vrouwen en seksualiteit
Persoonlijk denk ik dat de vrouw vloeibaarder is omdat zij zich meer bewust is van haar eigen seksualiteit. Een vrouw beleeft seks meer op gevoelsniveau. Terwijl een man over het algemeen puur aan ‘brandjes blussen’ doet. Het is wat rechtlijniger. Er is een behoefte en die moet bevredigd worden. Het vrouwelijk libido is daarentegen grillig en onvoorspelbaar. Sfeer is bijvoorbeeld erg bepalend. Het verlangen wordt opgebouwd door het creëren van een romantische en vertrouwelijke sfeer. Vaak is er emotionele verbondenheid nodig om zin in seks te hebben. Geestelijke intimiteit speelt een grote rol bij het hebben van seks. Aangezien vrouwen onderling over het algemeen veel intiemer zijn dan mannen, is de overstap naar seks tussen vrouwen veel makkelijker. Vrouwen bespreken elkaars diepste verlangens, bedgeheimen en teleurstellingen. Maar zijn ook handtastelijker, speelser en complimenteren elkaar meer dan mannen onderling dat doen. Een man hoor je niet snel tegen aan andere man zeggen: ‘Wat een geweldig shirtje heb je aan, je vormen komen er super goed in uit!’ Vrouwen doen niet anders dan elkaar openlijk bekijken, beoordelen of zelfs betasten. Op die manier zijn vrouwen al veel fysieker met elkaar bezig dan mannen. En laten we eerlijk zijn, een vrouwenlichaam kan ook echt prachtig zijn! Een soort heuvelachtig landschap waar je vloeibaar in kunt verdwalen….

Enne...Hoe vloeibaar ben jij eigenlijk? Ik ben erg benieuwd!!


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (2)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

209126

Nieuwe leden

18-01-2020
18-01-2020
18-01-2020
17-01-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Nieuw artikel