Het mooiste cadeau voor je kind

Liefde & Gezin / 10 september 2014
Het mooiste cadeau voor je kind
Shutterstock
Zou jij bij elkaar blijven om de kinderen? Of kies je voor je eigen geluk? Het kan beide!

Bij elkaar blijven om de kinderen? Dat is toch zo achterhaald? Waarom zou je dat doen? Het gaat toch om jouw geluk? Jij leeft toch maar één keer?’

Bij elkaar blijven om de kinderen is inderdaad misschien wat achterhaald. Jouw ongeluk straal je trouwens ook uit op je kinderen; zij merken het heus wel als papa of mama verdrietig is. Maar als je kinderen hebt, gaat jouw leven niet meer alleen om jouw geluk. Je hebt verantwoordelijkheid voor je kinderen, of je het nu wilt of niet. En soms vraagt dat zelfs om je eigen geluk aan de kant te zetten voor dat van hen. Maar zou je dan zo ver moeten gaan om maar ongelukkig samen te blijven aanmodderen met een partner van wie je nog maar half houdt?

Maar wacht, we lopen wel erg hard van stapel nu. Want voor je nog maar half van je partner houdt, is er een moment geweest dat je echt zielsveel van deze persoon hebt gehouden. (Laten we er even van uitgaan dat er vanuit liefde een kindertje verwekt is.) Tussen dat moment van innige liefde en het moment van halfslachtige verbinding, zit nog een enorm gebied.

Als je hotel-de-botel van iemand bent, kun je je vast niet voorstellen dat er een moment komt dat je relatie in een grilligere fase komt. Je ziet elkaars onvolmaaktheden, krijgt conflicten… Logisch, want je leert elkaar echt kennen. Maar anders dan in je verliefdheid, komt nu niet alles vanzelf wel goed. Je moet behoorlijk je best doen. De ander begrijpen, accepteren. En inderdaad: misschien zelfs je eigen behoeften aan de kant zetten voor de ander. In sommige huwelijken gaat dat vanzelf goed. Maar in andere gevallen niet. Zonder dat je het bewust merkt, ontstaan er scheurtjes in jullie verbinding. Je groeit steeds wat verder uit elkaar, maakt vaker ruzie (of juist helemaal niet meer), krijgt oog voor die aantrekkelijke buurman… Serieus, het kan iedereen overkomen. Vooral als je denkt dat het jullie nooit zou overkomen…

In Nederland stranden ieder jaar ruim 30.000 huwelijken. Daarbij zijn naar schatting 70.000 kinderen betrokken. En hoe harmonieus een scheiding ook verloopt, voor kinderen is het altijd pijnlijk. Als je een kind wiens ouders gescheiden zijn vraagt wat hij het liefste zou willen, dan is het dat papa en mama weer bij elkaar zouden komen. Voor onze kinderen zou het helemaal zo gek niet zijn om een gelukkig huwelijk te hebben. Natuurlijk is dat niet voor iedereen vanzelfsprekend. Soms is het echt beter voor een stel om uit elkaar te gaan – zelfs voor de kinderen (al zullen ze dat zelf nog niet meteen zien). Dan is het de kunst om in elk geval voor je kinderen met je ex een goede verstandhouding te houden.

Iemand zei eens: ‘Het mooiste cadeau dat je je kinderen kunt geven, is laten zien dat hun papa en mama veel van elkaar houden.’ Het vraagt investering om je relatie sprankelend en spannend te houden, maar die is het driedubbel waard. Maak tijd vrij voor elkaar in je agenda. Ontdek hoe je je partner gelukkig maakt. Praat over je gevoelens, ook al kunnen die je partner kwetsen of maken die jou kwetsbaar. Zorg dat je met elkaar in verbinding blijft! Je zult merken dat die band je erg gelukkig kan maken.

Bij elkaar blijven om de kinderen? Zorg dat het nooit zo ver hoeft te komen! Kies voor je eigen geluk: blijf bij elkaar om elkaar. Een mooier cadeau kun je je kinderen niet geven!


Deel dit:

Geschreven door: Cocky D - www.cockydrost.nl

Cocky D

Cocky (33) is getrouwd met Nico en moeder van vier levendige kindertjes. Zij is relatiecoach en schrijft momenteel haar eerste boek met handige wetenswaardigheden voor jonge stellen. In december is zijn hoofdspreekster op de Leve-de-Liefde-conferentie.Lees meer over deze blogger

Reacties (1)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

200284

Nieuwe leden

20-09-2019
20-09-2019
20-09-2019
20-09-2019

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin