Heb je vandaag al 'ik hou van jou' tegen jezelf gezegd?

Liefde & Gezin / 19 mei 2014
Heb je vandaag al 'ik hou van jou' tegen jezelf gezegd?
Shutterstock
Waarom 'ik hou van mij' zeggen essentieel is voor de wereldvrede.

Heb je vandaag al 'ik hou van jou' gezegd tegen jezelf? Deze vraag stelde ik op Facebook. Enerzijds om je eraan te herinneren dat je dit kunt doen. Anderzijds om reacties te krijgen hoe mensen hier tegen aan kijken. En ik kreeg ook verschillende reacties. Variërend van 'Ja, toevallig net!' en 'Nee, nog niet, thanks for the reminder!' tot' Nee, maar dat doe ik eigenlijk nooit.'

Ik hou ervan om liefde rond te strooien op Social Media. Volgens mij ben ik eigenlijk een hippie ;) Waarom ik dat doe? Omdat ik er blij van word, omdat ik er intens van geniet als anderen het doen en omdat het mijn manier is om de wereld een stukje mooier te maken.

Ik heb dit niet altijd gedaan. Er was een tijd dat ik weeïg werd van mensen zoals ik. Dat softe gedoe over liefde en zo, bleh! Maar eigenlijk hunkerde ik ernaar. Maar ik was er ook doodsbang voor. Ergens heb ik mezelf wijsgemaakt dat liefde eng was, misschien wel om mezelf emotioneel te beschermen. Ken je dat? Dat je jezelf iets wijsmaakt om maar niet de waarheid te hoeven zien, voelen.

Maar hoe zit het nu met die wereldvrede? Nou, dat zit zo: in mijn ogen kan het nooit buiten jezelf vrede zijn als er niet ín onszelf vrede heerst. Want ik heb ontdekt dat mijn omgeving steeds weer perfect mijn innerlijke wereld weerspiegelt. Zo zijn bijvoorbeeld de relaties die ik heb met mensen om mij heen een perfecte weerspiegeling van de relatie die ik heb met mezelf. En hoe mensen mij behandelen zegt heel veel over hoe ik mezelf behandel. Hoe kunnen mensen mij nou liefdevol behandelen als ik steeds heel streng en onaardig en kritisch tegen en over mezelf ben?

Eigenlijk zijn alle keuzes die we maken steeds weer een keuze tussen liefde en angst. En wat worden er veel keuzes gemaakt gebaseerd op angst. Kijk alleen maar eens naar wat reclames op televisie. Steeds weer wordt er ingespeeld op angst. De angst om oud, dik, ziek te worden bijvoorbeeld. Maar ook in ons taalgebruik: 'Doe je jas dicht anders vat je kou!'. En voel eens het verschil als iemand tegen je zegt: 'Doe je jas dicht, dan blijf je lekker warm!'. Voel je hoe liefdevol dit klinkt?

Ik wil je uitnodigen om eens stil te staan bij jouw keuzes. Alledaagse keuzes. Hoe vaak zijn deze gebaseerd op angst? En hoe zou het eruit zien als je vanuit liefde die keuze zou maken?

En oh ja, sluit nu je ogen, leg je handen op je hart en zeg tegen jezelf 'Ik hou van jou!' Gewoon, omdat je het waard bent!

Ik hoor graag hoe dát voelde :)


Deel dit:

Geschreven door: Nadine Schartz - www.innerheart.nl

Nadine Schartz
Hoi mooie vrouw, ik ben Nadine! Ik ben moeder, geliefde, eigenaar van InnerHeart, zus, dochter, vriendin. Maar bovenal ben ik een vrouw. Net als jij!
En de afgelopen jaren ben ik op ontdekkingstocht geweest om voorbij al die rollen de echte Nadine te (her)ontdekken. Zij was er altijd al maar vaak verborgen onder allerlei rollen, overtuigingen, angsten, beelden. Dit is zo'n waardevolle reis geweest; dit gun ik iedereen. Daarom deel ik graag mijn eigen-wijsheid. Want ik ben ervan overtuigd dat het de bedoeling is dat het leven leuk is!


Lees meer over deze blogger

Reacties (4)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

221686

Nieuwe leden

11-07-2020
10-07-2020
10-07-2020
10-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin