Genieten van de tuin

Liefde & Gezin / 22 mei 2018
Genieten van de tuin
Shutterstock
Heb je geen groene vingers? Word je al moe als je naar de verwilderde tuin kijkt? Pak de tuin dan aan met het héle gezin! Ja, ook de kinderen kunnen best een handje helpen. Na afloop eten jullie gezellig pannenkoeken aan de schoongepoetste tuintafel. Iets om met z’n allen naar uit te kijken!

Wat wil je?

Wat heb je nodig om te kunnen genieten van de tuin? Wil je de tuin omtoveren in een bloemenparadijs, of verlang je gewoon naar een fijne, rustige plek om echt tot rust te kunnen komen? Als je niet van tuinieren houdt, kun je maar beter zorgen dat je tuin niet al te veel onderhoud nodig heeft. Anders heb je er meer stress en frustratie van, dan dat je er plezier aan beleeft! Denk dus goed na voor je je tuin een dure ‘make-over’ geeft. Weet je zeker dat je je Engelse bloementuin echt gaat bijhouden? Of kun je misschien toch maar beter kiezen voor een wat simpeler ontwerp?

Gezinsproject

Waarom zou jij de tuin in je eentje bijhouden? Alle gezinsleden mogen hun steentje bijdragen. Plan een weekend waarin het netjes maken van de tuin centraal staat. Wie maait het gras? Wie wiedt het onkruid? Moet de klimop nog worden gesnoeid? Laat de kinderen de zandbak schoonhouden, en maak afspraken over het opruimen van buitenspeelgoed. Ook kunnen kinderen prima helpen bij het kortknippen van het gras op plekken waar de grasmaaier niet kan komen. Ga vervolgens met z’n allen naar het tuincentrum om een paar nieuwe plantjes uit te zoeken.

Ieder een stukje

Ook leuk: geef de kinderen elk een stukje tuin ‘in beheer’. Op hun eigen stukje grond mogen ze bijvoorbeeld tomatenplantjes, aardappels of sla planten. Is er geen plek voor een eigen stukje tuin voor de kinderen? Een houten kistje met potgrond voldoet ook. Plant er allerlei soorten kruiden in. Kinderen zullen zich verantwoordelijk voelen voor hun stukje tuin. Dat scheelt jou weer een hoop werk!

Denk aan kleur

Zelfs een schaduwtuin kun je een zonnige uitstraling geven. Kleur kun je op veel manieren toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een grappige roze gieter, gekleurde metalen vlinders of een heus tuinschilderij. Bonte kussens, parasollen en tafelkleden kunnen de tuin enorm opfleuren. Zet een aantal potten neer met mooie bloemen. Op de tuintafel zet je een dienblad met vrolijke kaarsen. Bij winkels als Hema, Action en het tuincentrum vind je voor weinig geld de leukste tuinaccessoires.

Geniet ervan!


Deel dit:

Geschreven door: Jette Schroder - www.wijzijnvriendinnen.nl

Jette Schroder

Mijn naam is Jette Schröder en ik ben 26 jaar oud. Ik werk als freelance tekstschrijver voor o.a. Sesamstraat en verschillende kinderbladen. In juli 2014 verschijnt mijn eerste kinderboek ‘Lieke in de hoofdrol’ voor meisjes vanaf 7 jaar. Kijk ook eens op wijzijnvriendinnen.nl!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

259972

Nieuwe leden

25-01-2021
25-01-2021
24-01-2021
24-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin