Drie verschillen tussen mannen en vrouwen.

Liefde & Gezin / 30 oktober 2014
Drie verschillen tussen mannen en vrouwen.
Shutterstock
Waarom mannen de wasmand niet meenemen, het niet snappen dat er niet niets kan zijn en jouw waardering nodig hebben.

Heb jij dat wel eens gehad? Dat je de wasmand op de trap zet, in de ijdele hoop dat je Geliefde op het briljante idee komt om – UIT ZICHZELF! – die vermaledijde eindeloze was een beetje draaglijker te maken voor jou? Maar nee. Onze mannen zien die mand niet eens. Of ja, ze zien hem wel, maar lopen er dan met een grote boog omheen, foeterend welke idioot die wasmand daar nu zo levensgevaarlijk neerzet.

Voor vrouwen is dat natuurlijk not done. Wij weten dat als er een wasmand op de trap staat, dat betekent dat de wasmand naar boven moet. Duh, logisch. Voor een man is dit een groot mysterie. Hoe kan hij dat nou weten? Er hangt geen bordje aan de wasmand met het opschrift: “Breng mij naar boven.” En aangezien de man geneigd is te denken aan één ding tegelijk, is hij tijdens het naar boven lopen in zijn hoofd bezig met dat ene ding. En een wasmand past daar niet bij.

Een ander misverstand is het als wij overduidelijk laten merken dat er iets is. We zwijgen. Kijken stuurs voor ons uit. Flatsen de erwten met een overdreven kracht op zijn bord en kuchen luidruchtig. Als onze Geliefde op het lumineuze idee komt te vragen of er iets is, zeggen wij: “Nee, niks,” verwachtend dat hij, net als wij, allang weten dat er iets is en ook haarfijn voelen wat dat dan is. Maar zo werkt het niet bij mannen. Mannen denken: “Oh gelukkig, er is niks. Dan ga ik weer lekker verder met het lezen van de sportpagina.” Hetgeen hem ongetwijfeld (waarschijnlijk pas later op de avond, net voordat jullie gaan slapen en hij een kusje opeist) een huil- of foeterpartij van onze zijde oplevert. Wedden dat je Geliefde dan een keer zegt: “Maar ik vroeg toch of er iets was!?”

Maar wij kunnen er ook wat van. Stel, jouw Geliefde (die niet toevallig Lodewijk is uit zo’n pimp-je-huis-tuin-en-keuken-programma) heeft enorm zijn best gedaan bij het eigenhandig ophangen van dat ene fotolijstje. Hij hangt wat scheef, maar nou én, hij hangt. Als wij dan gezellig op een feestje staan te klieken met onze seksegenoten, wil het nog wel eens voorkomen dat we – niet zelden in het bijzijn van onze wederhelft – zijn zorgvuldig opgehangen kunstwerkje en plein public bespotten. “Is ie de hele zaterdag bezig geweest met schroefjes kopen en een knots van een boormachine, hangt ie scheef! Whaaahahahaha!” Dit is een messteek in de rug van onze Geliefde. Met een dubbele schroef.

We zijn verschillend. Waar vrouwen hunkeren naar respect, begrip en bevestiging, groeien mannen van waardering, vertrouwen en acceptatie.

Tips:

  • Wil je dat je eega die wasmand naar boven sjouwt? Ga dan niet zitten wachten tot hij het uit zichzelf doet, maar vraag het hem lieflijk. Laat daarbij vooral doorschemeren dat hij zo sterk is en dat het voor jou zo’n zwaar klusje is.
  • Als iets jou dwars zit, communiceer dit dan zo helder mogelijk, liefst met echte woorden. Met non-verbale passief-agressieve signalen kunnen mannen niet zo heel veel.
  • Maak je Geliefde nooit bespottelijk waar anderen bij zijn.
  • Doet je Geliefde iets voor jou? Waardeer het, ook al zou je het misschien zelf anders gedaan hebben.


Deel dit:

Geschreven door: Cocky D - www.cockydrost.nl

Cocky D

Cocky (33) is getrouwd met Nico en moeder van vier levendige kindertjes. Zij is relatiecoach en schrijft momenteel haar eerste boek met handige wetenswaardigheden voor jonge stellen. In december is zijn hoofdspreekster op de Leve-de-Liefde-conferentie.Lees meer over deze blogger

Reacties (4)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

191948

Nieuwe leden

26-06-2019
26-06-2019
26-06-2019
26-06-2019

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin