Do en don’ts bij het daten

Liefde & Gezin / 28 april 2017
Do en don’ts bij het daten
Shutterstock
En na weken zonder succes te hebben getinderd is het dan eindelijk zo ver: Je hebt een date! Voor de één een leuke, spannende activiteit, maar voor de ander stress!

Daarom vandaag een aantal do en don’ts bij het daten door Fleurflirt.nl

Wat moet je wél doen bij het daten?

Ontspan
Allereerst en wellicht het allerbelangrijkst: It’s just a date! Ga je niet in allerlei gekke outfits hijsen waar je je niet prettig in voelt, neem geen andere houding aan en wees gewoon jezelf. Hij is ook maar een jongen die het leuk vindt om met jou iets af te spreken. Je gaat gewoon een drankje doen met als doelstelling om er een leuke avond van te maken. Alles wat erbij komt is alleen maar meerwaarde.

Wees enthousiast
Nu je ontspannen bent, is de stap naar enthousiasme niet zo groot. Roep niet bij alles “Neeeee…. échtttt?! Wow, fantaaaastisch!”, maar wees wel geïnteresseerd en enthousiast over hetgeen hij vertelt en haak daar zelf op in met dingen die jij weleens meegemaakt hebt. Ben je van nature een kat-uit-de-boom-kijker en ben je in eerste instantie niet zo kletserig? Stel dan in ieder geval vragen die betrekking hebben op zijn verhaal zodat je het gesprek gaande houdt: Met wie was je dan, wanneer was dit, wat vond je daarvan, hoe heb je dat zo bereikt etc etc.

Houd oogcontact
Misschien wel het lastigste van alle tips, maar probeer je date aan te kijken. Je hoeft geen uren naar zijn ogen te turen, maar kijk hem aan wanneer jullie in gesprek zijn. Als je de hele tijd weg of naar beneden kijkt, maak je eenvoudig een ongeïnteresseerde indruk en dat wil je natuurlijk voorkomen!

Wat kun je beter mijden?

No phone please
Kssssttt…. weg met die telefoon. Zodra dat lichtje aanspringt kun je toch niet voorkomen dat je even kijkt wie jou appt of belt. Maar dat zorgt er wel voor dat direct je afgeleid bent en dat komt het gesprek en de sparkle niet ten goede. Dus telefoon in de zak of tas; bij thuiskomst mag je weer lekker appen en Tinderen!

Geen ondervragingen
Vragen stellen? Ja! Ondervragen? Nee. Zorg dat jullie gesprek niet een soort vraag-antwoord gesprek wordt: Waar kom je vandaan, hoe oud ben je, wat doe je dagelijks, waar woon je, waar ga je uit etc. Het geeft het gevoel dat je een checklist aan het afwerken bent.

Adieu ex
Last but not least… begin niet over exen! Hij niet, jij niet, period. Exen bespreken kan altijd nog, maar een date is daar niet een geschikt moment voor. Het lijkt daardoor of de ex nog steeds een rol speelt en het draait nu even om jullie alleen.

En nog één keertje omdat het kan: It’s just a date! Have fun!!


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

211704

Nieuwe leden

20-02-2020
20-02-2020
20-02-2020
20-02-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum