De taal van rozen

Liefde & Gezin / 29 mei 2014
De taal van rozen
Pexels.com
De roos is een populaire bloem om te geven aan een ander. Rozen geven is symbolisch. De boodschap die erachter schuilt, heeft te maken met de kleur, het aantal rozen enzovoort. Lees hier welke betekenissen rozen hebben. Op die manier weet je altijd welke roos je moet kopen voor een speciale gelegenheid.

De liefde verklaren
Ben je verliefd op iemand en wil je dit duidelijk maken? Geef hem of haar één rode roos. De rode roos staat symbool voor liefde en één roos zegt dat je van iemand houdt of degene leuk vindt.

Huwelijksaanzoek
Als je iemand twee rozen geeft, dan vraag je hem of haar ten huwelijk. Dit aantal staat voor wederzijdse liefde. Combineer een rode en een witte roos. Hiermee zeg je tegen je liefde: 'Ik wil voor altijd bij je blijven.' Deze kleurencombinatie staat voor liefde op alle vlakken: spiritueel, emotioneel en lichamelijk. Liefde tot in de eeuwigheid. Bind de twee rozen met een mooi lint aan elkaar om de symboliek te versterken.

Excuses aanbieden
Als je je excuses aan wilt bieden aan iemand, dan geef je vijftien rozen. Heb je ruzie gehad met je geliefde en vraag je je af of het nog goed zit tussen jullie? Geef hem of haar dan vijftien gele rozen. De kleur geel staat voor de vraag: 'Hou je nog van mij?' en 'Wil je bij me terugkomen?'.

Dankjewel
Een donkerroze roos staat voor dankbaarheid. Deze kleur is dus perfect als je iemand simpelweg wilt bedanken. Één donkerroze roos en vijftien donkerroze rozen geven allebei aan dat je iemand wilt bedanken. Je kan dus kiezen in het aantal.

Onvoorwaardelijke liefde
Door je ware liefde 50 rozen te geven, zeg je dat je liefde voor hem of haar onvoorwaardelijk is. Zo'n grote bos rozen is heel romantisch om te geven. Geef een boeket van dieprode rozen die vol in bloei zijn. De dieprode kleur staat symbool voor intens verlangen. Je kan niet meer zonder de ander. Een roos die in bloei is (helemaal open), betekent duidelijke en zekere liefde.

Wat je ook te zeggen hebt, zeg het met een roos. Bij welke gelegenheid geef jij een roos?


Deel dit:

Geschreven door: Hilde - - www.loverofthestars.blogspot.nl


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

221228

Nieuwe leden

04-07-2020
04-07-2020
04-07-2020
04-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin