De charme van Vijftig Tinten Grijs

Liefde & Gezin / 25 maart 2015
De charme van Vijftig Tinten Grijs
YouTube
Matige recensies en toch uitverkochte ladies’ nights? Mij verbaasde het succes van ‘Fifty Shades of Grey’ niet. Want wie even verder kijkt dan de boeien en de zwepen, ziet dat de film draait om seksuele spanning. En daar zijn vrouwen nou eenmaal gek op.

Erotiekwinkel Christine Le Duc beschouwt ‘Vijftig Tinten Grijs’ als een godsgeschenk, was laatst te lezen in De Volkskrant. Dat heeft ongetwijfeld te maken met het effect op hun omzet (de vaginale balletjes schijnen een hit te zijn), maar ik ben het wel met Le Duc eens. Zowel boek als film helpen om duidelijk te maken wat vrouwen nou echt opwindt: de mindgame, de erotische spanning van heerlijk geplaagd en geprikkeld worden in plaats van doelgericht toewerken naar ‘de daad’.

Durven loslaten
In dat opzicht kunnen vrouwen beslist wat opsteken van Fifty Shades: je ziet wat het waard is om niet altijd
in control te willen zijn, wat het je oplevert als je durft los te laten en je je helemaal durft over te geven aan iemand anders. Want je krijgt pas ruimte in je hoofd om maximaal in the mood te komen, als je je maalstroom aan gedachten weet te stoppen. Laat je verrassen, laat je overrompelen. Je laten blinddoeken of vastbinden kan je helpen om je helemaal te focussen op het spel tussen jou en je partner, maar het is zeker niet strikt noodzakelijk.

Tussen de oren i.p.v. de benen
Veel mannelijke bezoekers trekt Fifty Shades volgens mij niet, en ergens is dat wel jammer. Fifty Shades is namelijk meer dan ‘de film met de boeien en de blinddoeken’: het maakt glashelder dat vrouwelijke opwinding niet begint tussen haar benen, maar tussen haar oren. Mister Grey heeft dat haarfijn door, waar normale mannen (sorry heren) dat niet altijd even goed snappen. Natuurlijk voelt niet elke man ervoor om als een drilsergeant of boeienkoning tekeer te gaan in bed, maar dat hoeft ook helemaal niet. Een echt goede minnaar is ook zonder blinddoeken, handboeien of strenge sfeer prima in staat om de erotische spanning (en dus jouw opwinding!) hoog te laten oplopen.

Intenser en beter seksleven
Vind ik Vijftig Tinten Grijs een goede film? Mwah. Vind ik het een belangrijke film? Toch wel. Als sekscoach merk ik dat zo’n film veel mensen een duwtje in de rug geeft om meer moeite te doen voor een intenser en beter seksleven, en dat juich ik natuurlijk alleen maar toe. Speciaal voor die mensen heb ik onlangs een
Vijftig Tinten Grijs-workshop ontwikkeld. Met een kleine introductie in soft-BDSM en vooral veel aandacht voor de onderliggende kunst van het bespelen van body en mind. Want dát is het geheim van een spetterend seksleven, niet dat setje handboeien of die blinddoek. Al is er natuurlijk niets mis mee om die in te zetten om de opwinding nog verder op te voeren… Does this mean you’re going to make love to me tonight, Christian?”


Deel dit:

Geschreven door: Tania Mulder - www.goedeminnaar.nl

Tania Mulder

Tania is een ervaren sekscoach die via workshops, cursussen en privé-coaching mannen en vrouwen helpt elkaar beter te begrijpen tussen de lakens en daardoor nog meer van elkaar te genieten. Ze is regelmatig te gast in tv-programma’s zoals Beter in Bed (RTL) en Spuiten & Slikken (BNN). Meer over Tania op haar site: www.goedeminnaar.nl of www.cursuserotischemassage.nlLees meer over deze blogger

Reacties (2)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

221236

Nieuwe leden

04-07-2020
04-07-2020
04-07-2020
04-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin