Balletdromen

Liefde & Gezin / 29 april 2014
Balletdromen
Shutterstock
Ik heb altijd uitgekeken naar het moment waarop ik mijn dochter naar haar eerste balletles kon brengen, zelfs voor ik zwanger was. Het leek me zo'n ultiem moeder-dochter ding. Eindelijk lukte het om zwanger te raken. En toen kregen we.... een jongetje.

Als ik heel eerlijk ben, was ik daar best even van slag van. Mijn lieve baby-in-de-buik bleek niet mijn gedroomde dochter te zijn, wiens haartjes ik al jaren in gedachten aan het vlechten was en met wie ik hele gesprekken aan onze toekomstige keukentafel had gevoerd. Maar een zoontje.

Niet blij zijn met een zoontje is natuurlijk not done. Wees blij dat je überhaupt zwanger bent. (Dat was ik.) Hoop maar op een gezond en gelukkig kindje. (Dat deed ik.) Maar op het moment dat de echografiste zei dat we een jongetje kregen, was ik vooral heel even mijn meisje kwijt.

Ik heb het toen tegen niemand verteld. Maar nu, als het eens ter sprake komt, dan blijkt dat meer mensen stiekem wel een voorkeur hebben. Vaak voor een meisje, typisch hè? Maar ook wel voor een jongetje, omdat dat zo leuk zou zijn voor de pappa. (Herken je dat?)

Dus het werd geen ballet. En geen haren vlechten. Maar wat dan, praten over auto's, sport? Niet echt mijn ding.. Waar ging ik met dat jongetje over bonden?

Het bleek - uiteraard - helemaal geen obstakel. (Waar je je als aanstaande moeder allemaal druk over maakt!) Onze lieve, kleine man was vanaf dag één zo'n heerlijk hoopje liefde om voor te zorgen. En naarmate hij opgroeide kwamen de onderwerpen vanzelf.

Nu is hij drie en weet ik niet beter dan dat de wereld draait om dinosaurussen met onuitspreekbare namen (pterodactylus? parasaurolophus? mij krijg je niet gek) en meterslange treinrails. En alles waar je mee kunt spelen, kan ook uit elkaar gehaald worden. Desnoods met brute kracht, want ja, hoe werkt het nou? Met een noodgang op zijn fietsje het parkje door. Achterom kijkend naar mamma en - boem! - tegen een boom. Geeft niets, hij heeft een hele stoere motorhelm. Ik ben stapelgek op onze kleine brokkenpiloot.

Maar toch mag ik misschien binnenkort oude dromen wel uit de kast halen. Want sinds een paar maanden heeft onze kleine grote man een zusje! Gezond, pittig en nu al net zo'n stuntpiloot als haar broer. Dus of het ballet wordt...?


Deel dit:

Geschreven door: Noraly King - www.moreplease.nl

Noraly King

Hoi, ik ben Noraly! Naast hier op vriendinnenonline schrijf ik ook op mijn eigen blog www.moreplease.nl over lifestyle, design, lekker eten, relaties en het moederschap. Verder hou ik enorm van mooie vondsten en nog meer van mooie foto's. Ik smul, geniet met volle teugen en moeder maar wat aan. Kopje thee?Lees meer over deze blogger

Reacties (1)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226432

Nieuwe leden

23-09-2020
22-09-2020
22-09-2020
21-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum