De babynaam kiezen; 7 handige tips

Liefde & Gezin / 31 augustus 2017
De babynaam kiezen; 7 handige tips
Shutterstock
Verwachten jij en je partner een kleintje? Gefeliciteerd! Komende periode gaan jullie heel veel beslissingen maken, zo moet je bijvoorbeeld de babynaam kiezen. Waar moet je op letten en wat is een goed startpunt? Wij geven je 7 handige tips om samen de juiste naam te bedenken voor de kleine!

1. Achternaam

Denk eraan bij het kiezen van de voornaam, dat het lekker klinkt met de achternaam die de baby krijgt. Sommige mensen maken er een sport van om een aparte combinatie te vinden tussen de voor- en achternaam, zoals bijvoorbeeld Leen Kleingeld. Een grapje is eventjes leuk, maar dit is misschien niet iets wat je perse voor je kind moet willen.

2. Initialen

Het is het handigst als jullie kind andere initialen krijgt dan jullie zelf hebben. Anders kan dit later met de post en bepaalde registraties nog wel eens verwarrend zijn. En daarbij komt ook dat sommige initialen onbewust een hilarische combinatie kunnen zijn met de achternaam, denk bijvoorbeeld aan W.C. Pot. Let daar ook eventjes op.

3. Afkorting

Je maakt waarschijnlijk zelf ook vaak genoeg mee dat je naam wordt afgekort. En sommige namen klinken echt niet als ze worden afgekort. Het is natuurlijk niet onoverkomelijk, maar je zou hier ook rekening mee kunnen houden.

4. Volwassen

Hoe verleidelijk is het om een baby een schattige naam te geven?! Zo'n kleintje in de wieg die bijvoorbeeld Pip of Bibi heet. Je ziet het plaatje helemaal voor je. Maar je kind wordt sneller volwassen dan je vaak beseft en een volwassen persoon met een ietwat kinderachtige naam is niet voor iedereen even leuk.

5. Uitspraak

Voor een kind is het fijn als hij of zij de naam snel zelf kan uitspreken en de mensen om hem/haar heen ook. En natuurlijk ook naarmate je ouder wordt is, het fijn om enigszins een gangbare naam te hebben. Je hele leven lang elke keer uitleggen hoe je je naam uitspreekt is toch wel echt vervelend. Dus maak het niet te ingewikkeld.

6. Vernoemen

Beslis voordat je aan een hele brainstormsessie kindernamen begint of je je kind wel of niet wilt vernoemen. Vind je het belangrijk dat één van de namen van een familielid of een dierbare vriend terugkomt in de naam van je kind, dan is dat een goed startpunt om mee te beginnen. Je kunt dat natuurlijk ook verwerken in een tweede naam, net wat je zelf wilt.

7. Top 5 maken

Maak beide een top 5 van namen en deel deze met elkaar. Dan weet je een beetje of je op 1 lijn zit…of juist helemaal niet. Wil de één voor korte namen gaan en de ander voor dubbele namen of jij voor een puur Hollandse naam en je partner voor een buitenlandse naam, dan hebben jullie nog wel wat bruggen te slaan. Dus start eens met inventariseren. Om inspiratie op te doen kun je eens kijken op een van de vele babynamen sites die op Google te vinden zijn.

Hoe hebben jullie de naam van je kind gekozen?


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (1)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226550

Nieuwe leden

24-09-2020
24-09-2020
24-09-2020
24-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum