5 tips om weer te gaan daten na een lange relatie

Liefde & Gezin / 17 april 2017
5 tips om weer te gaan daten na een lange relatie
Shutterstock
Je bent na lange tijd weer single en je staat er voor open om te gaan daten; maar hoe dan? Wij begrijpen dat dit best lastig kan zijn na al die tijd. Hoe pak je het aan?

Wie ben jij?

Het is belangrijk om te weten wie jij nou eigenlijk bent en wat je wilt. Je bent namelijk nu alleen en niet meer een onderdeel van twee. Waar kun jij van genieten? Hoe zie jij je leven over een aantal jaar? Waar wil je absoluut voor gaan? Allemaal vragen die je eerst voor jezelf moet beantwoorden, zodat je date de echte ik te zien krijgt en niet diegene die je was toen je nog een relatie had.

Verwerken

Start geen nieuwe relatie om je oude relatie te verwerken. Dit helpt je zeker niet en ook voor je nieuwe partner is dit zeker niet fair. Ga de periode na het verbreken van je relatie eerst even genieten met je vrienden en familie. Praat af en toe met je vrienden over je relatiebreuk en zorg ervoor dat je dit eerst goed afsluit.

Move on

Het verwerken van je vorige relatie hoeft echt geen maanden te duren, het leven gaat namelijk gewoon door en je moet er niet teveel in blijven “hangen”. Het wordt dan ook lastiger om weer te gaan daten.

Vergelijken

Vergelijk je dates niet met je vorige partner. Dit heeft echt helemaal geen nut. Je ex kende je namelijk al jaren en deze persoon pas kort, dus dat hij nog niet helemaal aan je wensen voldoet en nog niet zo vertrouwd aanvoelt is meer dan logisch.

Te graag

Zorg dat je niet zo graag een nieuwe relatie wilt, waardoor je dingen gaat overhaasten. Je mag ook best even genieten van het daten. Het is spannend en je leert nieuwe mensen kennen. En dat date nummer 1 niet meteen de ware is, is alleen maar goed.


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

221632

Nieuwe leden

09-07-2020
09-07-2020
08-07-2020
08-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin