5 leuke herfstactiviteiten voor kids

Liefde & Gezin / 17 november 2015
5 leuke herfstactiviteiten voor kids
Shutterstock
Herfstweer nodigt vaak uit om lekker binnen te zitten bij de kachel met een dekentje en een lekkere kop thee. Maar wat doe je dan met de kids die hun energie kwijt moeten?

Vandaag de leukste herfstactiviteiten voor kids op een rijtje.

Boswandeling

Een boswandeling klinkt vast vanzelfsprekend. Je kan dit een hele uitdaging voor kids maken door ze opdrachten te geven. Paddestoelen zoeken, grote eikenbladeren vinden om mee te knutselen, eikeltjes verzamelen, je kan het zo gek maken als je zelf wilt. En de kids? Die vinden het vaak geweldig om actief bezig te zijn.

Bladerenschilderij

Wat doe je dan met al die bladeren? Daar ga je natuurlijk mee knutselen! Voor de kleinere kids is bladeren plakken al erg leuk. Zijn je kids al wat groter dan is het leuk de bladeren te verven en te gebruiken als stempel. Echte herfstkunst!

Dennenappels schilderen

Dennenappels schilderen? Misschien heb je wel een herfsttafel in je huis staan. Met dennenappels kun je deze echt opleuken. Wanneer je dennenappels hebt gevonden maak je ze thuis heel goed schoon. Even met een borsteltje in alle hoekjes en kieren en daarna goed laten drogen. Met verf schilder je dan de puntjes van de schubben. Je kan een kleur door voor de hele dennenappel maar ook een rainbow dennenappel maken door een paar kleuren te gebruiken.

Herfstspeurtocht

Een klusje voor mama of papa om te organiseren maar een gegarandeerd succes. Vul een blad met raadsels en doe-opdrachten en je hebt een leuke activiteit voor een groepje kids. Ook heel leuk om te doen als kinderfeestje.

Kastanjes zoeken

Kastanjes zoeken! Deze lekkernij kost een vermogen bij de groentewinkel terwijl ze in dit jaargetijde voor het oprapen liggen. Je kan ze heel makkelijk poffen in de oven. In de bovenkant snijd je met een scherp mesje een kruisje. Doe de kastanjes daarna op 220 graden voor ongeveer 10 minuten in de oven. Laat ze een beetje afkoelen en pel ze. Lekker snacken!


Deel dit:

Geschreven door: Madelon - www.waymadi.nl

Madelon

Multiculti mama verslaafd aan koken, fotografie en schrijven. Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

221446

Nieuwe leden

08-07-2020
07-07-2020
07-07-2020
07-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin