5 geheimen waarmee je ontspanning in je gezin aantrekt

Liefde & Gezin / 16 september 2019
5 geheimen waarmee je ontspanning in je gezin aantrekt
Shutterstock
Mijn nieuwsgierige en onderzoekende persoonlijkheid brengt mij altijd weer in contact met nieuwe manieren om met mijn kinderen om te gaan. Zodat ons gezinsleven nog moeitelozer, liefdevoller en met meer plezier wordt ervaren. Ik deel graag een aantal tips met je, die als rode draad 'de wet van aantrekkingskracht' hebben. Ik ben erg benieuwd of je er iets mee kan en wat het je oplevert.

1. Geef aan wat je wilt (ipv wat je niet wilt!)

Zeg in plaats van: 'Gooi niet steeds die kaartjes op de grond' bijvoorbeeld eens 'Leg de kaartjes maar op de tafel!'.

2. Ga uit van liefde (ipv angst)

Zeg eens in plaats van: 'Doe je jas aan anders vat je kou' bijvoorbeeld 'Doe je jas aan dan blijf je lekker warm!' Voel je het verschil in energie als je ze uitspreekt? Het is even wennen en oefenen maar het effect is groots, beloof ik je.

3. Verwacht en visualiseer het meest positieve scenario!

Want kinderen zijn een ster in doen wat jij van ze verwacht, ook al is die verwachting slechts in je gedachten. Verwacht jij dat ie weer niet wil slapen vanmiddag, dan zal hij zijn uiterste best doen om aan die verwachting te voldoen. Verwacht jij dat het wel weer een bende zal zijn als je thuiskomt, dan zal je krijgen wat je verwacht. Want op de een of andere manier stuur je je verwachting al vooruit in energie!

Ik nodig je uit je verwachtingen eens te onderzoeken. En uit te proberen wat de invloed is van deze positiever te maken. En blijf volhouden als het niet meteen werkt. Meestal heb je even een paar dagen nodig om het te keren.

Dus stel je voor, zie het voor je, hoe je wil dat de dag, de gebeurtenis, de middag verloopt. Treed niet te veel in allerlei details maar richt je vooral op hoe je wil dat jij je voelt en hoe je wil dat je kind zich voelt. En twijfel niet dat dit werkt, ook al werkt het misschien niet meteen de volgende keer. Train jezelf! Train jezelf in steeds weer de meest positieve, fantastische verwachtingen te hebben van de volgende momenten. En zult zien wat een creatie-talent je hebt!

4. Doe je uiterste best om te lachen, te waarderen en te complimenteren

Waar jij je aandacht op richt, dat groeit. Dus schrijf elke dag minimaal 10 dingen op waarom jouw kind/kinderen zo geweldig is/zijn. Wat maakt hem of haar zo bijzonder? En ook al gedraagt je kind zich niet als jij wenst. Lach als je kinderen weer eens ruzie maken, richt je aandacht op hoeveel je van ze houdt, vertel het ze en leg ze daarna uit dat ze het kunnen oplossen en verlaat de ruimte.

5. Maak je goed voelen je hoogste prioriteit

Hoe vaker jij je goed voelt ondanks alles wat er om je heen gebeurt, de ander doet, et etc. Hoe meer je je kinderen voorleeft hetzelfde te doen. Dus steek minder tijd in van alles doen, in klagen, in boos zijn etc en meer tijd in steeds weer kiezen je goed te voelen, hoe dan ook!

Ik wens je veel plezier met bovenstaand uitproberen. En ik ben erg benieuwd wat jouw tip is. Deel je deze met ons?


Deel dit:

Geschreven door: Nadine Schartz - www.innerheart.nl

Nadine Schartz
Hoi mooie vrouw, ik ben Nadine! Ik ben moeder, geliefde, eigenaar van InnerHeart, zus, dochter, vriendin. Maar bovenal ben ik een vrouw. Net als jij!
En de afgelopen jaren ben ik op ontdekkingstocht geweest om voorbij al die rollen de echte Nadine te (her)ontdekken. Zij was er altijd al maar vaak verborgen onder allerlei rollen, overtuigingen, angsten, beelden. Dit is zo'n waardevolle reis geweest; dit gun ik iedereen. Daarom deel ik graag mijn eigen-wijsheid. Want ik ben ervan overtuigd dat het de bedoeling is dat het leven leuk is!


Lees meer over deze blogger

Reacties (1)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226650

Nieuwe leden

26-09-2020
26-09-2020
26-09-2020
26-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum