Recept: Zongedroogde tomaten hummus met basilicum

Home & Kitchen / 26 februari 2020
Recept: Zongedroogde tomaten hummus met basilicum
Houd jij van hummus? Ik ben er nooit echt gek op geweest. Toen ik laatst een vriendin van mij wortels zag dippen in de hummus en dacht: 'dat wil ik ook proberen'. Ik haalde wat kruiden uit mijn tuinen voegde wat noten toe. Wauw, wat een verschil! Onlangs kreeg ik de tip om er zongedroogde tomaten doorheen te mengen, dit geeft de hummus een heerlijke mediterraanse smaak. Hieronder deel ik graag dit lekkere recept met je!

Benodigdheden:

  • 350 g kikkererwten
  • 3 el vers gehakte basilicum (ongeveer 6 blaadjes)
  • 3 el zongedroogde tomaten (ongeveer 6-8 stuks)
  • 3 el citroensap
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 2- 4 el water
  • 4 el olijfolie + 2 el olijfolie
  • 2 el peterselie
  • 30 gram pijnboompitten (optioneel)
  • zout
  • peper

Aan de slag:

1. Spoel de kikkererwten schoon en laat ze uitlekken. Ik vind het fijn om de kikkererwten te wassen zodat ze hun laagje verliezen. Eventueel kun je ook nog de huid eraf pellen, en ja, dat is wel heel wat werk, maar je krijgt er een nog smeuïgere hummus voor terug (zelf heb ik hier net niet het geduld voor).

2. Gebruik om de hummus te pureren een blender, staafmixer, keukenmachine of, zoals ik, een hakmolen. Gooi alle ingrediënten in een kom, met uitzondering van de pijnboompitten, peterselie en de extra 2 lepels olijfolie.

3. Pureer alle ingrediënten totdat de kikkererwten helemaal fijn zijn. Giet nu per lepel wat water in de kom, totdat je de gewenste dikte hebt. Hummus hoort wel dik en papperig met wat structuur te zijn. Ik gebruikte uiteindelijk 4 eetlepels water.

4. Breng op smaak met zout en peper. Proef even of het naar je zin is; wellicht wil je nog wat extra citroen toevoegen of als het te zuur is juist nog wat meer van alle andere ingrediënten. Schep het mengsel in een kom.

5. Bak de pijnboompitten kort in een pan totdat ze goudbruin zijn. Giet wat olijfolie over de hummus heen en garneer het geheel met pijnboompitten, basilicum en peterselie. Eventueel zou je nog wat knoflook eroverheen kunnen versnipperen voor een nog intensere smaak.

Je kunt de hummus gelijk opeten of ongeveer een week bewaren in een luchtdichte verpakking. Het kan wellicht wat droger worden, maar meng er dan wat olie of water doorheen en het is zo weer smooth!

Eet smakelijk! xx Shifra



Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

214266

Nieuwe leden

02-04-2020
02-04-2020
02-04-2020
02-04-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum

21
Redactie Vriendinnen Online
Quarantaine klets-uurtje
8