Elke Uyttenhove

Profielfoto

Ik vind het spannend nieuwe mensen te leren kennen, meer nog: ik vind het spannend jullie hier te treffen op Vriendinnenonline. Ik zal voornamelijk schrijven over Body & Mind, Reizen & Cultuur en Daily Life. Ik streef naar een gezonde levensstijl, ééntje waarin ik me geestelijk en lichamelijk goed voel. Voeding en sport zijn daarbij onmisbaar. Als hotspotspotter – ik had het er al eerder over – ontdek ik graag de mooiste plekjes in binnen- en buitenland. En Daily Life dan? Wel, mijn dagelijkse leven is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Waarom ik hier veel kan over schrijven, dat heeft te maken met mijn achtergrond. Ik vertel jullie wat meer over mezelf.

Als klein meisje droomde ik over een leven als artiest. Er gaat nauwelijks een dag aan me voorbij waar ik geen potlood in de hand heb.
“Je wordt toch geen kunstenaar zeker?”, hoor ik mijn ouders nog zeggen toen ik 18 werd. “Wat ben je daar nou mee?”. Vele mensen zijn van mening dat een artiestenleven - of dat nu als schilder, beeldhouwer, danser,… is – lekker alternatief is, weinig toekomstmogelijkheden biedt en je er nauwelijks een brood mee op de planken tovert. Het is inderdaad een moeilijke wereld, die creatieve zielen onderling. Je moet vaak uitblinken in wat je doet. Maar, als dat leven jou nu gelukkig maakt?

Ik besloot een meer zekere toekomst op te bouwen en ging Voeding en diëtetiek studeren. “Ik wil voedingsdeskundige worden!”. Na drie jaren theoretische kennis vergaren over macro’s, spijsverteringsaandoeningen, eetstoornissen en dergelijke behaalde ik mijn diploma als voedingsdeskundige. Jammer genoeg gaf het me niet de voldoening die ik zocht.

Mijn creatieve ei moest ik toch nog even kwijt. Ik besloot daarom ook een volledig andere kant uit te gaan en ging opnieuw een driejarige studie aan in de grafische industrie. “Ik wil ook grafisch vormgever worden!”. Ook deze studie beëindigde ik. Dit alles maakte mijn leven rijker, boeiender, uitdagender. Maar de eeuwige student in mezelf wou meer. Ik vind dat je nooit genoeg kan leren en persoonlijke ontwikkeling draag ik dan ook hoog in het vaandel.

Ik werkte daarom dus ook aan mijn pedagogische bekwaamheid door het behalen van een leerkrachtendiploma. “Ik wil ook leerkracht zijn!”.

En als laatste in het rijtje startte ik een opleiding als copywriter. Want, schrijven is ook mijn ding. “En nu wil ik copywriter zijn!”. Jeetje, wist ik eigenlijk wel wat ik wou? Ik heb het me veel afgevraagd. Nu ben ik 26 en heb ik heel wat tijd op de schoolbanken versleten, heb ik heel veel dingen geleerd en ondervonden. Maar! Pas nu weet ik 100% zeker wat mijn ding is: creatief zijn in hart en nieren. Creatief op papier of digitaal met beeld, creatief in woorden, creatief in denken, creatief in alles wat ik doe. Het gekke is dat ik daarom dus heel graag nog een opleiding journalistiek zou volgen, maar er moet een keer een einde komen aan die schooltijd. Misschien kan ik er moeilijk afscheid van nemen, misschien. Spaans lijkt me trouwens ook wel wat!

Daarom weet ik dus wel het één en het ander over voeding en sport, ook over ontwerpen en illustreren, een beetje over schrijven. Deze dingen verzamel ik op één plaats: op mijn blog Yellow Me. Nu ook op Vriendinnenonline. Ik hoop dan ook dat jullie hier en daar wat kunnen opsteken of dat ik jullie kan inspireren met mijn creatieve en sportieve levensstijl.

Nu rest me nog één belangrijk iets te vertellen: heb je een vraag, een opmerking of wil je gewoon even praten… aarzel dan niet om me te contacteren. Zoals ik al zei: spannend om nieuwe mensen te leren kennen.

Ik wens jullie allemaal veel lees- en vriendinnenplezier toe!

Greetz,
Elke

www.yellowme.be

Lees meer van blogger