Zoete Aardappel Pannenkoeken

Home & Kitchen / 07 september 2015
Zoete Aardappel Pannenkoeken
Door Elke Uyttenhove
Een overheerlijk ontbijtrecept op basis van zoete aardappel, afgewerkt met rozijnen en chocolade. Om je vingers van af te likken. Geniet!

Om je vingers van af te likken!

Pannenkoeken bij het ontbijt, overheerlijk toch?! Kan je er ook niet genoeg van krijgen, maar heb je soms wel een keertje zin in wat variatie? Geen saaie, gewone pannenkoek deze keer. Misschien is dit receptje wel iets voor jou. Een tiental minuten, meer heb je niet nodig om dit lekkers op de ontbijttafel te toveren.

Dit heb je nodig (2 personen)

Neem alvast een blender bij de hand en een goede (pannen)koekenpan.
Een bakspaan en olieborsteltje komen daarbij goed van pas.

Beslag

 • Zoete aardappel (2 stuks; middelgroot)
 • Pindakaas (4 eetlepels)
 • Volledig ei (2 stuks)
 • Eiwitten (6 porties)

Afwerking / Topping

 • Olijfolie (2 eetlepels)
 • Rozijnen (50g)
 • Chocoladepasta (naar smaak)
 • Steviapoeder (naar smaak)

Zo ga je te werk

 1. Maak eerst het beslag. Dit is heel eenvoudig. De zoete aardappelen, de pindakaas en de eieren - zowel de volledige eieren alsook de eiwitten - zijn daarvoor nodig. Halveer (belangrijk!) elke zoete aardappel met schil en plaats deze in een ovenschotel met deksel in de microgolfoven. Je hoeft geen water toe te voegen, want een aardappel bevat voldoende vocht. Verwarm deze een 6 à 7-tal minuten op 900 Watt. Doorprik even met een vork. Gaat dit vlot, dan zijn de aardappelen klaar. Zo niet, verwarm ze opnieuw 1 à 2 minuten. Test opnieuw met een vork. Lepel de aardappelen uit en voeg toe aan de blender, dit samen met de eieren, de eiwitten en de pindakaas. Mix goed. Het beslag is klaar.

 2. Plaats de (pannen)koekenpan op het vuur en smeer deze met olijfolie in met het olieborsteltje. Strijk goed open. Laat de olie opwarmen op een hoog vuur. De pan is klaar om aan het bakken te gaan.

 3. Giet voorzichtig een kleine hoeveelheid van het beslag in de pan en bak een eerste pannenkoek. Opgelet: dit gaat vrij snel. Wacht niet té lang om de pannenkoek om te draaien. Een kleine tip: maak liever meerdere kleine, ronde pannenkoeken dan enkele grote. De structuur is fragiel, maar op deze manier lukt het best. Ga zo door tot het volledige beslag gebakken is. Reken op een 10 à 12 kleine pannenkoeken.

 4. Schik de pannenkoeken mooi op de borden en werk af met een portie rozijnen en chocoladepasta. Strooi eventueel een beetje Steviapoeder overheen het resultaat voor de smaak. Of... wees gewoon creatief!

Smakelijk!

Wie heeft zin in meer?!


Deel dit:

Geschreven door: Elke Uyttenhove - www.yellowme.be

Elke Uyttenhove

Hallo vriendinnen! Ik ben Elke. Een gepassioneerde creatieveling op zoek naar heel wat variatie en uitdaging in het leven. Grafisch vormgever / Illustrator / Copywriter / Blogger, maar ook muntthee-drinker, interieurfantast en hotspotspotter. Een fanatiekeling in de online en offline communicatieve wereld. Wanneer ik creatieve uitspattingen even naast me neerleg, kan je me 4 tot 5 maal vinden in mijn home-fitness of op mijn blauw uitgerolde yogamat. Een fysieke en mentale gezondheid vind ik heel erg belangrijk: voeding en sport zijn dan ook mijn tweede thuis. Benieuwd naar meer? Neem dan een kijkje op http://www.yellowme.be

 Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

211594

Nieuwe leden

19-02-2020
19-02-2020
19-02-2020
19-02-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum