ZELFMAKEN: Snelle Wenskaarten met GRATIS download!

Home & Kitchen / 01 februari 2016
ZELFMAKEN: Snelle Wenskaarten met GRATIS download!
Met deze GRATIS download heb je altijd een wenskaartje binnen handbereik: Je hoeft nu nooit meer mis te grijpen! Hoe je ze maakt…? Van tijdschriften-platen! Je kunt meteen beginnen :-)

Ken je dat: je moet straks naar een verjaardag en je hebt nu NET geen leuke kaart in huis! Maar je hebt ook echt GEEN TIJD om er een te gaan kopen!! Zelfmaken dan…? maar je hebt GEEN TIJD en het gaat vast te lang duren. Wel… ik heb voor jou een leuke en simpele oplossing!!!

snel wenskaartje met gratis download

Met deze GRATIS download is dat probleem voor goed over! Ik vertel je eerst graag hoe het werkt (en dat is simpel, ik beloof het!) en aan het eind van dit artikel vertel ik je hoe je aan deze GRATIS download komt. Je vindt in dit artikel ook 2 videos waarin ik laat zien wat ik hier vertel.

snel wenskaartje met gratis download

.
Mag ik je eerst laten zien hoe ik tot het ontwerp ben gekomen? Ik schreef de letters met Penseel en waterverf. Met Penseel schrijven (brush-scripting) is een van mijn favoriete dingen om te doen.
Wist je al dat ik er ook een workshop voor geef? De workshop Schrijven met Penseel.
Het is een online workshop dus je hoeft er niet voor uit huis! Inmiddels zijn er al meer dan 300 deelnemers enthousiast met de workshop begonnen en delen trots hun werk met elkaar in de facebookgroep die erbij hoort. Mocht je het leuk vinden om de workshop ook te volgen, neem dan een kijkje op www.schrijvenmetpenseel.nl
Be
snel wenskaartje met gratis download
In deze eerste video kun je van dichtbij eens meekijken hoe ik de teksten voor dit project heb geschreven. Ik schrijf hier in een nonchalant schrift met een zogenaamde waterbrush.

snel wenskaartje met gratis download
De teksten heb ik ingescanned en oa in photoshop bewerkt tot de serie zwarte labels die je van mij krijgt. Ik tekende de labels schetsmatig in nonchalante lijnen in de vorm van vlaggen, banieren, veren en ballonnen. Deze vulde ik op de computer in met zwart en bracht de teksten er in wit op aan.
Daar voegde ik nog wat complimenterende labels met patroontjes aan toe om nog meer te hebben om mee te spelen (want om eerlijk te zijn is dit voor mij net speelgoed ;-)
snel wenskaartje met gratis download
Het eindresultaat zijn 27 labels die je op oneindig veel manieren kunt gebruiken om iemand blij te maken of even een hart onder de riem te steken. Of het nu gaat om een verjaardag, een beterschapswens, iemand te vertellen dat je van hem/haar houdt, of trots ben op hem/haar: er is een labeltje voor en dat kun je gebruiken op mega veel manieren.
Print de wenskaartlabels uit op stevig papier en knip ze uit met een wit randje rondom.
snel wenskaartje met gratis download
Ik vertel je hier graag hoe je de labels kunt gebruiken icm mooie platen of patroonpapiertjes uit tijdschriften. Bekijk deze video of lees verder:

Ik gebruikte voor dit project prints uit de Flow en de Flow weekly. De Flow weekly wordt helaas niet meer verkocht, maar je kunt hetzelfde effect bereiken met mooie patroonpapiertjes. Bekijk de video onderin dit artikel.
snel wenskaartje met gratis download
Werk met een blanco kaart (een dubbele of enkele) of een stukje stevig papier. Dat wordt de basis van jouw DIY wenskaart. Het formaat maakt niet veel uit. Maak je een klein (bloemen-)kaartje? Print dan de download gewoon kleiner uit. Dat werkt ook prima!
snel wenskaartje met gratis download
Trek de contouren van jouw blanco kaart over midden op een stuk printerpapier en knip het uit. Je houdt nu een venster over dat je kunt gebruiken om de tijdschriftplaten te scannen voor mooie stukjes. (zie video)
snel wenskaartje met gratis download
Kies een grote foto of een patroonpapiertje dat je wilt gebruiken als achtergrond. Schuif met dit venster-blad over de plaat die je hebt gekozen voor de achtergrond. In het ‚venster’ kun je zien hoe je kaartje kan worden. Heb je een mooi stukje gevonden? Dan wordt dat het achtergrondje waar je mee gaat werken.
snel wenskaartje met gratis download
Kies dan uit de wenskaart-labels wat je wilt gebruiken en probeer het eens uit op jouw achtergrond: Gebruik je een of meerdere labels? Plaats je die in het midden of rechtsonder? of misschien juist bovenin? Kies maar! Het is al snel heel leuk :-) Spelen mag!!
Heb je een keus gemaakt? Plak dan het achtergrondje op jouw kaart en knip het overtollig papier rondom weg. Plak dan het label op de gewenste plaats. Dit kun je plat doen of met foampads (of foamtape) om het nog leuker te maken.
snel wenskaartje met gratis download
Gebruik je graag lintjes, kantjes, pailletjes etc, etc? Ga je gang!! Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Jij mag het zeggen :-)
snel wenskaartje met gratis download
Natuurlijk wil je nu wel graag de downloads. Beloofd is beloofd: je krijgt ze van mij. Ze staan klaar voor al mijn nieuwsbrieflezers. Dus als je al ingeschreven staat, dan weet je ze te vinden. Nog niet ingeschreven?
Klik hier
en je krijgt de downloads straks al in je mailbox. Bovendien krijg je dan ook nog toegang tot heel veel meer GRATIS downloads die ik voor je heb.
Ik ben heel benieuwd wat jij ervan gaat maken. Als je de labels hebt gebruikt, maak je dan een fotootje van jouw kaart? Deel m dan waar je wilt met #karinjoan-downloads
of nog beter, tag mij in jouw bericht: @karinjoan
snel wenskaartje met gratis download
Ben jij niet bang voor een beetje meer ‚craftiness’ dan dit? Maak dan je eigen achtergronden om de wenskaartlabels op te gebruiken. Om deze kaart met veer te maken, werkte ik met waterverf-inkt. Ik vertel je er alles over op mijn blog, met video. Mijn blog-link vind je onderin dit artikel. Superleuk als je even komt buurten!
Geweldig dat je weer gelezen en gekeken hebt. En helemaal SUPER ALS JE EEN BERICHTJE ACHTER WILT LATEN!! (het geeft zo’n goed gevoel als je weet dat er ook iemand aan de andere kant van dit scherm zit :-) Alvast bedankt!!!
En ik zie je graag in een volgend DIY-ZELFMAAK-project!
snel wenskaartje met gratis download

Deel dit:

Geschreven door: Karin Joan - www.karinjoan.nl

Karin Joan

Hoi! Mijn naam is Karin Joan. Ik ontwerp graag ZELFMAAK projecten en technieken en deel deze heel graag met jou in video's en sfeervolle foto's. Ik werk met allerlei media zoals papier, klei, verf en stof en doe ook graag make-overs van kringloopvondsten.  Ik vind het superleuk om te connecten met iedereen die ZELFMAKEN leuk vindt. Heb jij ook ZELFMAAKdingetjes op internet staan? laat dan zeker een linkje achter, dan kom ik graag een keer kijken! Wil je meer zien van wat ik maak? Al mijn projecten vind je op mijn blog: www.KarinJoan.nlLees meer over deze blogger

Reacties (14)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223230

Nieuwe leden

03-08-2020
03-08-2020
03-08-2020
02-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin