Welk verhaal vertelt jouw interieur?

Home & Kitchen / 24 april 2019
Welk verhaal vertelt jouw interieur?
filiusselected.com
De term erfgoed heb je vast wel eens gehoord of gelezen. Monumenten, cultureel erfgoed, industrieel erfgoed en herbestemming van erfgoed. Ik houd enorm van erfgoed in de vorm van oude fabrieken, loodsen en gebouwen die ondanks dat ze hun functie verliezen, toch nog gebruikt worden. Door hun vaak rijke historie vertellen deze gebouwen een verhaal, ze hebben karakter en zijn bijzonder.

Als je de term erfgoed opzoekt kom je erachter dat het een veel bredere en mooie betekenis heeft, namelijk: ‘de term erfgoed wordt toegekend aan zaken die mensen waarderen, zich mee identificeren en willen bewaren voor toekomstige generaties’ (bron: wikipedia).

Sfeer en karakter

Voor mij staat erfgoed voor iets dat 'oud' en ‘eigen’ is en een 'verhaal' vertelt. Dus erfstukken, bijzondere meubels, het kastje van oma, kunst, servies en accessoires of bijvoorbeeld een oude schouw vind ik ook erfgoed. Deze objecten met een verhaal wil je toch voort laten leven in jouw interieur!? Dat verhaal vertelt iets over de historie van het object en iets over jou, want jij hebt het in huis. Het combineren van stijlen en oude en nieuwe meubels en accessoires in huis is voor mij [in mijn huis] een must. Erfgoed in huis dus ook, omdat het sfeer en karakter geeft en een verhaal vertelt.

fruitkist-interieur

Een kookwekker en fruitkistje van opa

Mijn beide opa's waren ondernemers. De één had een bakkerij en de ander een overhemdenfabriek en een biologische moestuin. Hoe leuk is het om spullen uit die tijd en van dierbaren in je interieur te combineren. Zo gebruik ik de kookwekker van opa Filius nog steeds en pronkt een kistje van mijn andere opa als mijn tv kastje. En een echte ‘eyecatcher’ is de oude Filius bakkerskist. Oude elementen gecombineerd met nieuwe geeft je huis persoonlijkheid en karakter. Ook heb ik spullen staan van mijn oudtante, oma en zelfs overgroot oma. Soms met een likje verf of een extra schroefje, maar vaak gewoon het origineel.

Het hoeft trouwens niet altijd uit je eigen familie te komen. Ook bij de kringloop of via marktplaats kan je bijzondere objecten vinden. Vaak weet je dan alleen het achterliggende verhaal niet. Maar ach.. dan verzin je er toch zelfs iets leuks bij!

Heb jij ook erfgoed in huis?

Veel mensen hebben wel een of meerdere dingen in huis staan die een verhaal vertellen. Jij ook? Ik ben benieuwd!


Deel dit:

Geschreven door: Rosanne Filius - www.filiusselected.com

Rosanne Filius

Hi! Ik ben Rosanne en mijn passie is interieur. Via mijn blogs vertel ik jullie graag meer over alles rondom het interieur. Ik ben fan van mix & match in huis en het combineren van oud (tweedehands) en nieuw. Ook ben ik gek op reizen en op Amsterdam Noord, waar ik met veel plezier woon, samen met mijn vriend en twee lieve katjes. Naast het bloggen voor vriendinnenonline kan je mijn 'selected' vintage items voor in jouw interieur vinden in mijn webshop filiusselected.comLees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

227734

Nieuwe leden

21-10-2020
21-10-2020
21-10-2020
19-10-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum