Voor welke muurdecoratie kies jij?

Home & Kitchen / 13 juni 2020
Voor welke muurdecoratie kies jij?
Schilderij Amsterdam
De een houdt van strakke wit gestucte muren, de ander houdt van kleur of een mooi behang. Er zijn enorm veel mogelijkheden qua afwerking voor een muur. En naast het afwerken kan je een muur natuurlijk ook decoreren. Zo maak je van je huis een thuis. Maar wat een mogelijkheden zijn er hè. Kunst, posters, spiegels en foto’s zijn de bekende opties en nog altijd veel toegepast in het interieur. Maar je ziet steeds meer andere items voorbij komen als decoratie op een muur. Ik deel hieronder wat opties ter inspiratie.

Wandhangers en -kleden

Kies eens voor een statement in vorm of textuur. Denk dan bijvoorbeeld aan wandhangers van macramé of zeegras, wanddoeken of zelfs hele wandtapijten. Deze heb je in diverse kleuren, vormen en maten. Het zorgt vaak voor een speels effect door de textuur, het kan een zacht en warm materiaal zijn dat je wilt voelen of juist wat stugger en harder. Een wandkleed kan afhankelijk van de stof zachtheid en warmte uitstralen en zelfs geluiddempend werken.

Ronde bordjes en manden op de muur

Schilderijen, posters en foto’s zijn vaak rechthoekig of vierkant. Om een minder strak effect te creëren ga je voor ronde vormen. Zo kan je kiezen voor verschilde soorten en maten borden en bordjes op de muur. Het oude bordje van je oma kan hier ook prima tussen! Wil je een meer naturel, beach of oosterse sfeer creëren, kies dan voor verschillende gevlochten of geweven manden en schalen in diverse naturel tinten. Ook hiervan heb je veel verschillende soorten en maten, kies voor een mix en hang ze lekker dicht bij elkaar in een speelse vorm.

Jouw persoonlijke compositie

Het is natuurlijk leuk als je een originele compositie creëert. Maar hoe doe je dat? Een leuke tip is om te combineren. Kies voor diverse soorten wanddecoratie bij elkaar. Ga voor afwisseling qua vorm en naast de wat meer standaard items kan je juist ook andere persoonlijke items toevoegen zoals: een metalen kledinghanger met je favoriete tijdschrift er overheen, je mooiste jurk op een sierlijke hanger, een hoed of een ketting aan een mooi haakje of een grove zwarte spijker. Wat ook een leuk idee is om een droogbloemetje of boeketje aan een touwtje ertussen te hangen. Eigenlijk is alles mogelijk en door te combineren met persoonlijke items ontstaat er een uniek geheel dat bij jou past.

Mix and match met eenheid

Ik houd van mix and match en vind combinaties juist leuk, verrassend en origineel. Als je meerdere items bij elkaar ophangt zorg dan wel dat je eenheid creëert. Dat kan je doen door te kiezen voor bepaalde kleurtonen die overal in terugkomen. Ook kan je gaan voor bijvoorbeeld één stijl lijsten (allemaal zwart of allemaal hout) of één thema (bijv. natuur). Veel plezier met het decoreren thuis!


Deel dit:

Geschreven door: Rosanne Filius - www.filiusselected.com

Rosanne Filius

Hi! Ik ben Rosanne en mijn passie is interieur. Via mijn blogs vertel ik jullie graag meer over alles rondom het interieur. Ik ben fan van mix & match in huis en het combineren van oud (tweedehands) en nieuw. Ook ben ik gek op reizen en op Amsterdam Noord, waar ik met veel plezier woon, samen met mijn vriend en twee lieve katjes. Naast het bloggen voor vriendinnenonline kan je mijn 'selected' vintage items voor in jouw interieur vinden in mijn webshop filiusselected.comLees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

230518

Nieuwe leden

02-12-2020
02-12-2020
02-12-2020
02-12-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum

Kletspraatje
Online contact
25
Overijssel
Nieuw contact
5