Verfrissende tussendoortjes op een hete dag

Home & Kitchen / 19 juli 2014
Verfrissende tussendoortjes op een hete dag
Shutterstock
Wat een hitte… Met deze verfrissende tussendoortjes kom jij de dag door! En ze zijn ook nog eens gezond. Vergeet niet goed te drinken, want dat is het allerbelangrijkste.

Watermeloen
Mmm, watermeloen is een echte verfrisser. Het is een heel sappig stuk fruit, omdat er veel vocht in zit. Heb je honger én tegelijkertijd ook dorst? Eet dan een stuk watermeloen! Je kan ook hele lekkere salades maken met watermeloen. Zoals een frisse salade van watermeloen, munt, geitenkaas en rode ui.

Waterijs
Zomer zonder waterijsjes zou niet compleet zijn. Het is koud, verfrissend en jummie. Er zitten ook niet zoveel calorieën in waterijsjes. In een raketje zit bijvoorbeeld maar 40 kcal en in een perenijsje 50 kcal.

Water met smaakje
Vul een karaf met water en voeg hier fruit aan toe wat jij lekker vindt. Snijd bijvoorbeeld een citroen in schijfjes en doe deze in de karaf met het water. Het fruit geeft een subtiele smaak aan het water af. Voor mensen die niet zo van de smaak van water houden, is dit een goede tip om uit te proberen! Het is belangrijk om goed te drinken op zulke warme dagen. Zet het in de koelkast en je hebt een heerlijk koel drankje om je dorst te lessen. Dit kan je natuurlijk ook met andere soorten fruit doen zoals limoen, of druiven of maak combinaties!

Smoothie
Smoothies zijn makkelijk zelf te maken en je kan de keukenprinses in je loslaten. Gebruik gewoon je creativiteit! Probeer verschillende fruitcombinaties uit en kom zo achter je lievelingssmaakje. Aardbei, banaan of mango is erg lekker om te gebruiken voor een smoothie. Om je smoothie gezond te houden kan je er het beste magere yoghurt bij indoen. Doe er wat suiker bij als je een zoetere smaak wilt. Je kan ook een smoothie maken van fruit en vanille-ijs, maar dat is een mindere gezonde variant (wel net zo lekker).

Fruitige ijsklontjes
Als je aan verkoeling toe bent, dan is het lekker om wat ijsklontjes in je drinken te doen. Geef de ijsklontjes een leuke en gezonde draai, door er een stukje fruit in te stoppen! Dat geeft een erg leuk effect. Je kan dit doen met druiven, aardbeien, bessen, bramen, frambozen enzovoort.


Deel dit:

Geschreven door: Hilde - - www.loverofthestars.blogspot.nl


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

211708

Nieuwe leden

20-02-2020
20-02-2020
20-02-2020
20-02-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum