Vegetarische Mexicaanse salade
24 juli 2014 

Vegetarische Mexicaanse salade

(Hoofdgerecht voor 2-3 vriendinnen)

Ingredinten:

  • klein blik kidneybonen (ca. 200 gram),
  • klein blikje mais (ca. 150 gram),
  • 1 avocado,
  • 1 rode paprika,
  • 2 bosuien,
  • 150 gram ijsbergsla,
  • sap van 1 limoen,
  • 1 eetlepel zure room,
  • verse peterselie
  • Scheutje olijfolie,
  • Peper & zout,
  • een handje tortilla chips.

Bereidingstijd: 15 minuten.

Bereidingswijze:

  1. Giet de mais en kidneybonen af, doe in een klein pannetje met een laag water en breng tegen de kook aan. Giet af en laat een beetje afkoelen.
  2. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd de bosui in ringen. Meng alle groente met de sla in een kom.
  3. Maak in een apart kommetje de dressing: Meng het limoensap, zure room en een scheutje olijfolie tot een sausje, en overgiet hier de salade me.
  4. Breng op smaak met peper, zout en peterselie. Garneer met een paar tortilla chips ( Nacho Cheese is mijn favoriet hierbij).

Buen Provecho! (Eet smakelijk)

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?