Creëer een vakantiesfeer in je eigen tuin

Home & Kitchen / 26 maart 2018
Creëer een vakantiesfeer in je eigen tuin
Shutterstock
Natuurlijk is het heerlijk om op vakantie te gaan, maar het grootste gedeelte van het jaar ben je thuis. En met de warme dagen in aantocht, is het helemaal geen gek idee om in je eigen tuin een vakantiesfeer te creëren. Alleen, hoe doe je dat?

Tuinmeubels

Genieten van je tuin gaat natuurlijk het makkelijkst als je lekkere plekken hebt om te zitten. Niet alleen dat gezellige hoekje, maar ook de juiste tuinmeubelen dragen hieraan bij. Om een ultieme vakantiesfeer na te bootsen, kun je een plek zoeken om een hangmat aan vast te knopen. Geen plek voor een hangmat, dan voldoen lekkere loungebedden natuurlijk ook. Of allebei, nog beter! Positioneer ze uit de wind, zodat je bij de eerste zonnestralen al gestrekt op je bedje kan ploffen.

Tot slot zorgt je voor een grote tafel, waarbij je met familie, kinderen of vrienden gezellig kan zitten, eten en borrelen. Zorg voor lekkere kussens en plaids, die het plaatje helemaal af maken.

Green!

Een echt buitengevoel krijg je natuurlijk door groen toe te voegen. Dan gaat het niet alleen om een stuk gras (wat ook al heel lekker is), maar probeer het aan te kleden met diverse planten in leuke potten. Je kunt planten ophangen, neerzetten of een rekje maken met allerlei potten. Natuurlijk kun je ook bloemen in de aarde planten, dan heb je er jaren lang plezier van. Deze zomer bloemen geven je tuin een kleurrijk gevoel. Maak er je eigen groene feestje van!

Pergola of parasol

Jaja, zelfs in Nederland kan het soms te warm zijn om in de zon te zitten. En het is natuurlijk ook niet altijd goed voor je huid om de hele dag te zonnebaden. Kortom, we moeten in onze zomertuin ook schaduw regelen. Wellicht heb je een grote boom waar je onder kunt duiken, maar dat in veel gevallen moeten we er toch zelf voor zorgen. Natuurlijk kun je voor een zonnescherm kiezen, maar een pergola maken of gebruik maken van die leuke zweefparasols is natuurlijk veel leuker. Dat zie je namelijk ook veel bij die leuke terrasjes op vakantieplekken en dat is helemaal wat we willen!

Jacuzzi of zwembad(je)

Misschien zijn we te enthousiast met deze tip, maar hoe leuk is een jacuzzi in de tuin. Het kost wel wat, maar het lijkt ons zo heerlijk! En, je kunt ook zeker in de winter in een jacuzzi zitten, deze is namelijk heerlijk warm. Maar goed, genoeg gedroomd. Een tijdelijke zwembad die je in de zomer neer kunt zetten voldoet natuurlijk ook helemaal. Je hebt ze in alle soorten en maten, dus zoek iets uit wat bij jouw tuin past. Zo lang je maar iets van waterpret hebt in de tuin, want zonder water geen ultiem vakantiegevoel!

Gezelligheid zit hem in de kleine dingen

De final touch geef je je tuin door leuke decoratie toe te voegen. Je kunt daarvoor knusse (led)lampen ophangen (wat dacht je van zo'n sliert met allemaal kleine lampjes) of maak het gezellig met fakkels of olielampen. Maar ook gekleurde kussens, een kleedje, prettig buitenservies en wellicht zelf muurdecoratie maken jouw tuin summer proof.


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

223258

Nieuwe leden

04-08-2020
03-08-2020
03-08-2020
03-08-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin