Tuinverlichting uitzoeken; hoe maak je je tuin gezellig?

Home & Kitchen / 23 februari 2018
Tuinverlichting uitzoeken; hoe maak je je tuin gezellig?
Shutterstock
We zijn vaak uitgebreid op zoek naar de perfecte lampen voor in huis, terwijl de tuinverlichting regelmatig een beetje over het hoofd gezien wordt. We kopen dan een simpele lamp die je tuin kan verlichten, terwijl je met mooie lampen je tuin zoveel gezelliger kunt maken! Wij geven je tips waar je op kunt letten met het kiezen van je buitenlampen.

Waarom is tuinverlichting zo belangrijk?

In de zomer leven we in veel gevallen net zo veel buitenshuis als binnenshuis. Je kunt de heerlijke zomeravonden goed verlengen door verlichting in je tuin te hebben. Natuurlijk kun je de meest standaard lamp ophangen, wat in veel gevallen ook prima voldoet, maar zie je tuin als een verlengstuk van je huis. In je woonkamer hang je toch ook geen tl-lamp op?

Vanuit je huiskamer is het bovendien erg gezellig om 's avonds naar buiten te kijken, zodra daar mooie lampen schijnen. Dat geeft je tuin extra sfeer. Ook bij het thuiskomen is dit erg fijn, niet alleen voor het huiselijke gevoel, maar met goede verlichting voel je je gelijk veiliger en prettiger in het donker. Dat is toch net lekkerder thuiskomen.

Verschillende type lampen

Je kunt kiezen uit vele soorten lampen, zoals wandlampen die je aan de gevel of een schutting kunt bevestigen, een lantaarn of tuinsokkels voor wat extra verlichting op een centrale plek, een lichtsnoer voor een knusse sfeer of tuinspots om een specifiek gedeelte uit je tuin uit te lichten. Bedenk dus goed welk doel en welke plek de verlichting moet krijgen en kies daar je lamp op uit.

buitenverlichting

Elektriciteit of solar

Je kunt de tuinlampen aansluiten op elektriciteit of gebruik maken van solarlicht, dat werkt op basis van zonnenenergie. Bij solarlampen zijn dus geen snoeren nodig, dat is een groot voordeel. En in tegenstelling wat veel mensen denken, wordt de batterij ook opgeladen op een bewolkte dag.

Nog meer tuin inspiratie

Natuurlijk zijn er naast je verlichting nog talloze tips om je tuin gezellig te maken. Denk hierbij aan mooie buitenmeubels, kleden, kussens en overige decoratie. Bekijk deze pinterestpagina voor nog meer leuke inspiratie en ga lekker aan de slag voor het voorjaar op de stoep staat! Happy gardening!


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

197720

Nieuwe leden

22-08-2019
22-08-2019
22-08-2019
22-08-2019

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin