Tips voor het zoeken naar een tv meubel

Home & Kitchen / 09 december 2020
Tips voor het zoeken naar een tv meubel
https://unsplash.com/photos/L9-sfN04jdk
Een tv meubel neemt stiekem best een centrale plek in je woonkamer in. Vrij veel huiskamers zijn ingericht waarbij de bank een goed uitzicht biedt op de televisie. Je tv meubel mag er dus best uitspringen! Maar hoe kies je nou een goed tv meubel uit dat naast leuk is ook nog eens praktisch goed bij jullie past? Met deze tips kom je een stap dichterbij die keuze!

Inhoud

Een tv meubel is een vrij praktisch meubel, naast dat het oog ook wat wilt, is het vooral ook belangrijk dat hij voldoet aan jullie praktische wensen. Je tv komt erop te staan, een broadcast kastje erin, snoeren erachter. Moeten er veel spullen in worden opgeborgen? Hebben jullie bijvoorbeeld nog een losse DVD speler en DVD’s of verloopt alles digitaal? Is er nog een gameconsole op aangesloten die eigenlijk mooier uit het zicht staat? Bepaal wat je in het kastje wilt stoppen en of laatjes, kastdeurtjes of een open vak daarvoor gewenst is.

Formaat

Vanuit het bepalen van de inhoud kom je al gauw bij het formaat van de kast uit. Een paar factoren zijn erg belangrijk bij het bepalen van welke formaat kast past bij jullie woonkamer. Denk ten eerste aan de ruimte die je hebt bij de muur om de kast te plaatsen. Je wilt niet dat hij teveel loopruimte in beslag neemt, maar ook niet dat hij wegvalt in een te grote ruimte. Daarnaast is de hoogte een belangrijke factor. Als je de tv niet aan de muur bevestigt, komt deze op het meubel te staan. Hoe hoog is de kast idealiter? Hoe ver zit je vanaf de bank? Je wilt niet teveel omhoog kijken, maar ook niet naar beneden!

Design

Ja, het oog wil natuurlijk ook wat, he! Voor elke woonstijl is er wel een passend tv meubel te vinden. Wat is jullie stijl? Kijk wat er al in de woonkamer staat en wat goed aansluit op je bank, salontafel en vloerkleed, gezien dit erg dichtbij elkaar staat. Speel met materialen en kies voor kleuren die terugkomen in andere meubels of ga juist voor een mooie aanvulling door een net wat contrasterend materiaal te kiezen. Durf te gaan voor een echte eyecatcher. Op Pinterest kun je goede inspiratie opdoen hoe een gedurfd ontwerp je woonkamer een flinke upgrade kan geven!


Deel dit:

Geschreven door: Jorinde van den Broeke - www.jorindeesther.nl

Jorinde van den Broeke

Hoi, ik ben Jorinde en ik blog op jorindeesther.nl over life onderwerpen zoals werken, reizen en de nodige (vrouwen) issues. Na je studietijd en in je verdere leven breekt er steeds weer een nieuwe periode aan vol kansen en ontwikkelingen. Ik schrijf columns, deel ervaringen, geef hotspot en travel tips en review mijn favoriete producten. Wie weet kan ik je zo inspiratie bieden om nog net dat beetje meer uit je leven te halen!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

259980

Nieuwe leden

21-01-2021
21-01-2021
21-01-2021
21-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin