Hoe creëer je een originele en eigen babykamer?

Home & Kitchen / 24 mei 2020
Hoe creëer je een originele en eigen babykamer?
Filius Selected
In het interieur houd ik van een mix and match, een combi van oude en nieuwe meubels. Dus hier koos ik ook voor in de babykamer. Ik begon daarom met de vraag: welke meubels hebben we nog en kunnen we hergebruiken en hoe kunnen we het kamertje zo slim mogelijk inrichten met genoeg opbergruimte.

Familiewieg

Gelukkig had mijn moeder mijn oude rotan wieg bewaard. Zo mooi! Uiteraard kreeg die een plekje in de kamer. De oude bekleding heb ik eraf gehaald en met een nieuw matrasje was hij weer klaar voor gebruik. Ondertussen staat er een tweedehands Stokke bedje, want meneer was na een paar maanden al uit de cosleeper en de familiewieg gegroeid. Ik vond de wieg 10 keer leuker staan, maarja daar had mijn baby geen boodschap aan.

Wastafelmeubel wordt commode

Het oude wastafelmeubel - houten kastje met marmeren blad - kocht ik ooit via marktplaats. Ik had toen het plan om hem wit te schilderen, maar wat ben ik blij dat ik dat nooit heb gedaan! Dit kastje stond in de woonkamer, maar moest daar weg om plek te maken voor de nieuwe eettafel en kastjes/bank - zie vorig blog. Dus bedacht ik dat we het kastje wel konden gebruiken als commode. Omdat hij te laag was heb ik een tussenstuk van mdf gemaakt met twee vakken. Het marmeren blad zit los, dus het nieuwe deel met twee grote vakken kan er tussen zonder het bestaande kastje aan te passen. Dit deel zorgt ook nog eens voor extra opbergruimte. Ideaal toch!?

Plankjes en haakjes

In een babykamer wil je natuurlijk graag de leukste items, zoals dat ene mooie boekje neerzetten of dat lieve jasje ophangen. Daarom koos ik voor de welbekende (Ikea) wandrekjes. Eigenlijk voor in de keuken, maar dus ook perfect voor in een babykamer. Als je de plankjes op z’n kop ophangt kan je er zelfs nog wat leuke kleding aan ophangen. Ook heb ik de haakjes die ik meenam uit Bali bevestigd aan de commode en kast. Leuk en ook nog eens super handig voor kleding, accessoires, hydrofiele doeken of kleine speeltjes.

Wat kocht ik nieuw?

Zoals je kunt lezen heb ik dus weinig nieuw gekocht. Om sfeer en knusheid te creëren heb ik wel wat dingen gekocht, zoals het blauwe hemeltje, de vlaggetjes, linnen gordijnen (als afscherming voor de bestaande open kledingkast) en het wollen vloerkleedje. Ook zijn de plankjes, kratjes etc. ook nieuw. Mijn tip om een persoonlijk en origineel eigen kamertje te creëren is om vintage (bijv. een familiewieg of oud houten speelgoed) te combineren met eigentijdse items en fijne accessoires toe te voegen. En kijk ook juist bij gewone (niet baby) woonwinkels, webshops, kringloop of op de familie zolder. Je zult zien, dan oogt de kamer veel minder standaard!


Deel dit:

Geschreven door: Rosanne Filius - www.filiusselected.com

Rosanne Filius

Hi! Ik ben Rosanne en mijn passie is interieur. Via mijn blogs vertel ik jullie graag meer over alles rondom het interieur. Ik ben fan van mix & match in huis en het combineren van oud (tweedehands) en nieuw. Ook ben ik gek op reizen en op Amsterdam Noord, waar ik met veel plezier woon, samen met mijn vriend en twee lieve katjes. Naast het bloggen voor vriendinnenonline kan je mijn 'selected' vintage items voor in jouw interieur vinden in mijn webshop filiusselected.comLees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

259960

Nieuwe leden

20-01-2021
19-01-2021
19-01-2021
19-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin