Thuiswerken; hoe kun je dat het beste aanpakken?

Home & Kitchen / 26 juli 2019
Thuiswerken; hoe kun je dat het beste aanpakken?
Shutterstock
Bij bijna ieder beroep waarbij je vanachter de laptop of pc werkt, zou je in theorie ook thuis uitvoeren. En er zijn ook steeds meer ZZP’ers die vanuit huis werken. Er zitten zeker een aantal voordelen aan, zoals het voorkomen van lange reistijden, makkelijk de kinderen brengen/ophalen en de vrijheid om je eigen uren in te plannen.

De keerzijde van thuiswerken

Tegelijkertijd vergt het ook een flinke portie zelfdiscipline en concentratievermogen. Op kantoor heb je immers veel minder afleiding, terwijl thuis wasjes en boodschappen kunt doen en je kind/huisdier (mits je die hebt) die om aandacht vragen. Daarnaast is er niemand die je op je vingers tikt als de verdeling werktijd vs koffiepauze in het voordeel van de laatste gaat werken. Of die Netflix ontoegankelijk maakt.

Kortom, je maakt je eigen regels en om dit niet uit de hand te laten lopen, geven we je wat tips om je thuiswerkdag zo goed mogelijk te benutten.

4 tips!

1. Ook al hoef je de deur niet uit, verzorg jezelf wel. Zorg dat je elke ochtend je aankleed en klaarmaakt, zoals je ook naar kantoor zou gaan. Dat helpt echt om je mindset goed te krijgen.

2. Kijk aan het begin van je dag naar de planning van jezelf en je huisgenoten. Zo weet je al wanneer je een aantal pauzes in moet lassen als je vriend bijvoorbeeld uit zijn werk komt of om even de schooldag door te spreken met je kind.

3. Hak je werk voor de dag in hapklare blokken en zet deze in een logische volgorde (dus maak een planning van je to do's!). Op welk moment van de dag werk je het efficiëntst, plan dan dat lastige onderdeel in.

4. Het voordeel van thuiswerken is dus de vrijheid om je eigen werktijd te kiezen. Je kent jezelf het best, ben je een ochtendmens? Sta dan wat eerder op zodat je na het ontbijt genoeg tijd hebt om met een fris hoofd aan de gang te gaan. Ben je meer een avondmens? Waarom verhuis je je werkdag dan niet deels naar de avonduren? Overdag heb je tijd voor het huishouden en kun je vast je avondmaaltje koken.

Hoe ga jij om met een dagje thuiswerken?


Deel dit:

Geschreven door: Charlotte Penders - www.charming-stories.com

Charlotte Penders

Hi! Ik ben Charlotte. Schrijven is me met de paplepel ingegoten, ik schrijf ook zeker nog eens een boek. Vooralsnog houd ik me vooral bezig met journalistiek en het schrijven en redigeren van andermans schrijfsels via mijn bedrijf Charming Stories. Daarnaast werk ik parttime in de horeca en houd ik me bezig met muziek, toneel en andere creatieve uitspattingen. Veel ervaringen om met jullie te delen dus!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

227974

Nieuwe leden

26-10-2020
25-10-2020
25-10-2020
25-10-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum