Verrijk je interieur met tegeltjes; 3 tips!

Home & Kitchen / 14 september 2020
Verrijk je interieur met tegeltjes; 3 tips!
Shutterstock
Heb jij tegels in huis? Een betegelde badkamer, keukenwand, keukenvloer of wc ken je natuurlijk al. Tegenwoordig zie je steeds vaker tegeltjes die naast functioneel ook of soms zelfs alleen als decoratie dienen. Ik deel graag drie ideeën om je interieur te verrijken met tegeltjes.

1. Open haard met tegeltjes

Ik begin gelijk met mijn favoriet. Van een open haard kan je namelijk echt een eyecatcher maken door hem te betegelen. Door langwerpige tegeltjes te kiezen die je verticaal plaatst kan je de hoogte benadrukken van de ruimte. Of door ze horizontaal te plaatsen benadruk je de breedte. Wil je een visgraat motief, dan ontstaat er juist een speels effect. Een vierkante variant is natuurlijk ook mogelijk. Afhankelijk van de ruimte en de setting kies je dan voor een grote of kleine tegel.

2. Betegel een kastje, plank of tafel

Je kan zelf een uniek item creëren door een simpel meubel of bijvoorbeeld een plank te betegelen. Een bekende Ikea hack en een leuke DIY is de Besta kast. Op deze kastjes kan je een passende plank leggen die je betegelt. Je kunt het erop metselen zoals in dit filmpje of voor een losse plank kiezen die er gewoon op ligt. Dan kun je, als je weer wat anders wilt, dat makkelijk te realiseren. Een salontafel of sidetable is ook heel geschikt hiervoor. Let wel altijd even op dat het meubel of de plank zwaarder wordt door de tegeltjes. Dus controleer goed of het onderstel of de plankendrager dit kan hebben.

3. Een betegeld keukenblok

Toen ik laatst op Pinterest aan het gluren was naar keuken inspiratie kwam ik een betegeld kookeiland tegel. Zo tof! Dit kookeiland was lang en smal, een soort bar eigenlijk. Hij was betegeld met simpele vierkante witte tegels met een donkere voeg. Heel gaaf! Een voordeel hiervan is dat deze tegeltjes heel goed te betalen zijn! Je kan het hele keukenblok/eiland betegelen, dit zorgt voor eenheid en rust. Je kan uiteraard ook de onderbouw betegelen met een ander blad of juist andersom.

Qua soorten en maten is er oneindig veel keuze. Mat, glanzend, rechthoekig, vierkant, zeshoek, half rond, puntige of rechte afwerking, klein, groot, strak of juist echt handwerk. Ook kan je een hele andere uitstraling krijgen met het patroon (O.a. visgraat, blokvorm, grafisch vormen) en de kleur voeg die je kiest. Het is dus ook lastig om hier te zeggen wanneer je welke tegel het beste kunt kiezen. Ik zou zeggen volg je gevoel, kijk goed naar je interieur of vraag een expert om advies!

Heb jij ook tegeltjes in je interieur? En zijn die dan vooral functioneel of alleen ter decoratie? Ik ben benieuwd!


Deel dit:

Geschreven door: Rosanne Filius - www.filiusselected.com

Rosanne Filius

Hi! Ik ben Rosanne en mijn passie is interieur. Via mijn blogs vertel ik jullie graag meer over alles rondom het interieur. Ik ben fan van mix & match in huis en het combineren van oud (tweedehands) en nieuw. Ook ben ik gek op reizen en op Amsterdam Noord, waar ik met veel plezier woon, samen met mijn vriend en twee lieve katjes. Naast het bloggen voor vriendinnenonline kan je mijn 'selected' vintage items voor in jouw interieur vinden in mijn webshop filiusselected.comLees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

259964

Nieuwe leden

25-01-2021
24-01-2021
24-01-2021
24-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin