De tafel gezellig dekken: 7 praktische tips!

Home & Kitchen / 22 november 2017
De tafel gezellig dekken: 7 praktische tips!
Je wilt de tafel dekken omdat je eters krijgt, iets te vieren hebt of voor de komende feestdagen. Natuurlijk wil je het dan net iets gezelliger maken dan normaal. Hoe kun je dat doen? Wij geven je praktische tips!

Tafelkleed

Een tafel kun je gezellig maken door het gebruik van een mooi tafelkleed of tafelloper. Je kunt daarmee gelijk al een bepaalde sfeer neerzetten, afhankelijk van de kleur en materialen die je kiest. Neem dit tafelkleed als uitgangspunt voor de kleuren en decoratie van de rest van de tafel.

Bestek

Sommige mensen hebben een speciale bestekset voor bijzondere gelegenheden. Deze moet je natuurlijk voor zo'n speciaal diner direct tevoorschijn toveren. Dat geeft net dat extraatje. Heb je geen apart bestekset, dan gebruik je gewoon jouw gebruikelijke bestek, ook prima natuurlijk.

Servies

Met een mooi compleet servies kun je je tafel in één keer een feestelijke uitstraling geven. Zeker als het servies op elkaar afgestemd is of uit meerdere delen bestaat; zoals een groot bord, met daarop een klein bord en bijvoorbeeld een soepkom.. natuurlijk geheel afhankelijk van je menu.

servet-tafelServetten

Mooie servetten kunnen zijn ook een must voor een bijzonder diner. Je kunt deze zowel op het bord als ernaast leggen. Kies bij voorkeur stoffen servetten (in plaats van papieren servetten) bij een speciale gelegenheid, dat heeft net wat meer allure. Je kunt de servetten in een mooie servetring presenteren of in een leuke vorm vouwen zoals dit servet in hartje.

Centerpiece

Een centerpiece is eigenlijk mooie decoratie die je in het midden van je tafel kunt zetten. Hiermee kun je zo groots uitpakken als je zelf wilt, afhankelijk van jouw smaak en de tafelgrootte. Mooie bloemen, een grote kandelaar of een gedecoreerde glazen plateau zijn hiervoor zeer geschikt. Maar ook de gerechten in grote schalen kunnen goed dienen als een centerpiece. Je kunt een aantal schalen desgewenst op een verhoging zetten, zodat er wat speelsheid ontstaat op de tafel.

Naamkaartjes

Je kunt ervoor kiezen om naamkaartjes bij de borden neer te zetten, dat geeft het gelijke een bijzondere en speciale sfeer. Wil je niet met een placering werken, dan kun je ook kleine menukaartjes printen en op de borden leggen.

Kaarsen

Als laatste maak je je tafel helemaal compleet en gezellig met kaarsen. Een kandelaar met dinerkaarsen, rustieke kaarsen, waxinelichthouders of een mooie olielamp; je kunt alle kanten op. Onze voorkeur gaat uit naar veel kaarsen, zeker tijdens de koude en donkere dagen. Een echte final touch op elke dinertafel!

Hoe maak jij jouw tafel gezellig? Laat het ons in een reactie hieronder weten!


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

221462

Nieuwe leden

08-07-2020
08-07-2020
07-07-2020
07-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin