Slapen in de eetkamer; interieurtips!

Home & Kitchen / 18 april 2020
Slapen in de eetkamer; interieurtips!
FiliusSelected.com
Waarom slapen in de eetkamer vraag je je misschien af. Nou, wij wonen klein en hadden geen kamer over en er was een baby op komst...Dus wat doe je dan? Nou, slapen in de eetkamer en onze oude slaapkamer omtoveren tot babykamer.

Van eetkamer naar slaapkamer

Afgelopen jaar hebben wij de indeling van ons huisje omgegooid. De reden: de komst van ons zoontje Mano, die eind november geboren is! De indeling hebben we veranderd, en tegelijk -tsja had toch wel een beetje nesteldrang- wat muren geverfd en een paar meubels aangepakt en nieuw gekocht. Ons huisje heeft een ensuite indeling, een achter- en voorkamer met daar tussenin twee vaste kasten en een prachtige originele glas in lood deur. Daardoor kunnen wij toch twee aparte functies kwijt in één ruimte.

Eettafel eruit en bed er in


In de voorkamer ging de grote eettafel eruit, die moest namelijk plaatsmaken voor ons bed. De eetkamer werd dus slaapkamer. De twee kasten die er stonden (kleding en oude apothekerskast) heb ik gewoon laten staan. Beide kasten zijn wit en we hebben gewoonweg geen plek om ze ergens anders neer te zetten. Ik wilde de ruimte wel een warmere uitstraling geven, dus heb ik de muren geverfd. Ik koos voor skin powder van pure and original. Deze kleur zorgt voor warmte en sfeer in de slaapkamer. Tip: verf bij voorkeur meerdere wanden (bijv. net de hoek om), de hele kamer of neem zelfs het plafond mee. Dat zorgt voor rust en eenheid.

bed-woonkamer

Creativiteit en slimme oplossingen woonkamer


In de woonkamer staat nu de ronde Docksta eettafel van Ikea. Wat een top keuze! Simpel, functioneel door de poot in het midden en een mooi strak design. Als opbergplek en extra zitplaatsen bij bezoek hebben we een paar Ikea besta kasten gekocht en er een houten frame omheen gemaakt. Door het houten frame van underlayment is de kast stevig genoeg om er op te zitten.

De houten kist die we gebruikten als salontafel heeft plaatsgemaakt voor kleine bijzettafeltjes. Dit staat veel ruimtelijker en is flexibel in het gebruik. Verder hebben we eigenlijk weinig nieuw gekocht. Met een beetje creativiteit en wat herplaatsen in huis kom je een heel eind! Er komen eindelijk (na bijna 5 jaar!) nog wat verschillende foto’s en posters op de muur. Dan is ons huisje voor nu weer even helemaal af.

In mijn volgende blog laat ik jullie meer zien over de metamorfose van slaapkamer naar babykamer!


Deel dit:

Geschreven door: Rosanne Filius - www.filiusselected.com

Rosanne Filius

Hi! Ik ben Rosanne en mijn passie is interieur. Via mijn blogs vertel ik jullie graag meer over alles rondom het interieur. Ik ben fan van mix & match in huis en het combineren van oud (tweedehands) en nieuw. Ook ben ik gek op reizen en op Amsterdam Noord, waar ik met veel plezier woon, samen met mijn vriend en twee lieve katjes. Naast het bloggen voor vriendinnenonline kan je mijn 'selected' vintage items voor in jouw interieur vinden in mijn webshop filiusselected.comLees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

227734

Nieuwe leden

21-10-2020
21-10-2020
21-10-2020
19-10-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum