Je slaapkamer gezellig maken doe je zo!

Home & Kitchen / 28 februari 2018
Je slaapkamer gezellig maken doe je zo!
Shutterstock
Natuurlijk hebben alle vertrekken in je huis stuk voor stuk hun eigen functie en wil je het zo gezellig mogelijk inrichten. Persoonlijk hechten wij veel waarde aan de slaapkamer, omdat dit dé plek is om te ontspannen helemaal tot rust te komen. Hoe maak je je slaapkamer nou gezellig en rustgevend?! Wij geven je tips!

Kleur op de muur

Allereerst kun je in je slaapkamer een prettige sfeer creëren door een fijne kleur op de wand te doen. Wat je tegenwoordig wat meer ziet zijn echt donkere kleuren in de slaapkamer, zoals donkergroen of donkerblauw. Dat kun je prachtig combineren. Maar ook warme kleuren zijn een echte aanrader, zoals deze kleur van het jaar: Heart Wood.

Dekbedovertrek

Wij hebben echt een zwak voor mooie dekbedden! Het is zo fijn om een bed te hebben, waarbij je alleen al door ernaar te kijken zin hebt om erin te stappen. Je dekbedovertrek bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer van de slaapkamer en kan deze gelijk gezellig aankleden. Bespaar daarom niet op de lakens, want deze zullen zo lang mee gaan. Dit geldt overigens ook voor het matras, je dekbed zelf en de kussens.. het is een prijzige investering maar als je bedenkt dat je er jaren mee vooruit kunt en elke dag gebruik van maakt, dan is het het wel waard.

Mooi gordijnen

Naast de kleur op de wand en je dekbedovertrek, bepalen gordijnen voor een groot gedeelte de sfeer. Ga je voor een kleur, houd je het lekker licht en wit of ga je voor mooie vitrage? Als je voor een lichte gordijn kiest, dan is het wel vaak aan te raden om dit te combineren met een verduisterend rolgordijn. Zo kun je in het weekend lekker blijven snoozen als het buiten al licht is en helpt het tegen eventuele lantarenpalen voor je raam.

Geurstokjes en kaarsjes

Wil je echt even de ontspanning in je slaapkamer vinden, maak het dan comfortabel met iets dat lekker ruikt zoals bijvoorbeeld geurstokjes en kaarsen. Natuurlijk kun je ook voor geurkaarsen kiezen, twee vliegen in één klap. Vooral als je even gaat mediteren, muziek gaat luisteren op bed of even gaat lezen, dan helpt dit om makkelijker ontspanning te vinden.

Extra tip!

Zorg dat je slaapkamer mooi opgeruimd is. We kennen allemaal het probleem van gedragen kleding dat ergens over een stoel belandt en andere troepjes die je slaapkamer ongezellig maken. Zonde, want dit helpt niet echt mee in het vinden van de ontspanning. Een opgeruimde kamer, is een opgeruimd hoofd. Dus zoek een goede plek voor gedragen kleding, ruim rommel op, zorg dat je elke dag je bed mooi opmaakt en de kamer even lucht. It helps!

Lees hier nog meer tips over hoe je een goede avondroutine kunt opbouwen.

Hoe maak jij je slaapkamer gezellig?


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

175130

Nieuwe leden

16-12-2018
16-12-2018
16-12-2018
15-12-2018

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin