Schutting kiezen: Ga je voor hardhout of zachthout?

Home & Kitchen / 14 november 2017
Ad
Schutting kiezen: Ga je voor hardhout of zachthout?
Pexels.com
Het plaatsen van een schutting kan meerdere redenen hebben, vaak wordt het ingezet als erfafscheiding. Zodra je deze gaat neerzetten, kun je het beste voor een schutting kiezen die helemaal bij jullie en de omgeving past, omdat je deze niet zo snel gaat vervangen. Vaak gaat zo'n schutting jaren mee. Waar moet je dan allemaal op letten?

Wat voor schutting kies je?

Wetende dat je schutting jaren lang mee moet gaan, is het handig om voor een duurzaam materiaal te kiezen. Er zijn vele type schuttingen mogelijk zoals hout, composiet of beton. Een schutting van hout geeft je tuin veelal een natuurlijke uitstraling en bovendien is hout makkelijk te bewerken. Het lijkt daarom het ideale materiaal om een schutting van te maken. Ook is de houten schutting is het meest bekend en daarom zullen we hierover een aantal vragen voor je wegnemen.

Houten schutting

Als je eenmaal hebt gekozen om voor een houten schutting te gaan, dan krijg je ook weer met verschillende keuzes te maken. Ga je voor horizontale of verticale planken, hardhout of zachthout? Welke kleur van de plank kies je en wat doet het geheel met de uitstraling? Keuzes keuzes keuzes... en alles heeft voor- en nadelen.

Het hebben van zoveel keuzes moet je eigenlijk maar zien een voordeel, omdat je echt iets kunt kiezen wat bij jou past. Bovendien kun je een houten schuttingen makkelijk zelf plaatsen, is het goed te bewerken en op maat te maken. Een nadeel van hout is dat je het regelmatig moet blijven behandelen om het goed te houden en het vergrijst over de jaren heen.

Hardhout versus zachthout

Zachthouten schuttingen (naaldhout) zijn in principe de goedkopere variant, wat een belangrijke reden kan zijn om voor zachthout te gaan. Voor een paar tientjes heb je al een mooie schutting staan. Het nadeel is echter dat deze variant niet heel duurzaam is en dus ook niet oneindig goed blijft.

Hardhouten schuttingen zijn duurzaam en kwalitatief beter, maar tegelijkertijd ook weer wat prijziger. Je betaalt ruim honderd euro voor een geoliede hardhouten schutting. Maar deze kan dan ook een stuk langer mee gaan, dus uiteindelijk haal je het er wel uit.

Het plaatsen van een houten schutting

Zoals we al zeiden kun je in de meeste gevallen een houten schutting zelf plaatsen. Hiervoor heb je tuinpalen en bevestigingsmaterialen nodig. Met een goede instructie die vaak meegeleverd wordt kun je in veel gevallen een eind komen, dus dat is ideaal.

Wij zijn benieuwd voor welk materiaal schutting jij gekozen hebt en waarom?


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

221638

Nieuwe leden

09-07-2020
09-07-2020
08-07-2020
08-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin