Zoek jij nog rolgordijnen of jaloezieën in huis? Hier moet je op letten!

Home & Kitchen / 08 augustus 2017
Zoek jij nog rolgordijnen of jaloezieën in huis? Hier moet je op letten!
Shutterstock
Ben jij nog op zoek naar mooie rolgordijnen of jaloezieën in huis? Dan zijn er een tal van mogelijkheden waar je uit kunt kiezen en dat kan voor een leek best lastig zijn. Waar moet je op letten en wat kun je allemaal kiezen? Wij helpen je op weg!

Waar komt het te hangen?

Allereerst is het natuurlijk van groot belang om te bedenken waar je de raamdecoratie wilt gaan hangen. In de woonkamer kan het bijvoorbeeld weer een hele andere functie hebben dan op de slaapkamer. Dus bedenk wat je precies zoekt, moet het decoratief zijn of vooral functioneel? En hoe ziet de rest van de kamer er uit qua sfeer? Laat het daarop aansluiten om een mooi geheel te vormen.

Doe inspiratie op

Als je globaal weet wat je wilt, is het handig om inspiratie op te gaan doen. Hoe zien andere inrichtingen eruit en wat past mooi bij elkaar? Kijk bijvoorbeeld eens in interieurzakken of bij vrienden en bekenden wat zij in huis hebben. Maar ook Pinterest, webshops en woonbladen zijn een goede manier om je te laten inspireren.

Kleuren & materialen

Laat de kleuren van je rolgordijnen of jaloezieën aansluiten op de kleuren van de kamer. Vaak zijn lichte kleuren het meest geschikt, om dat deze de ruimte groter doet laten lijken. Kies je een motief, bedenk dan dat horizontale strepen de breedte van de woonkamer benadrukken en verticale strepen juist de hoogte.

Vervolgens kun je gaan nadenken over de materialen: Een Stoffen rolgordijn heeft weer een hele andere uitstraling dan houten jaloezieën. Beide kunnen heel mooi staan, nogmaals, kijk daarvoor goed naar de rest van je interieur en stem het daarop af.

Verduisterend

Er bestaan ook verduisterende raamdecoratie, dat is super fijn als je het bijvoorbeeld op je slaapkamer gaat gebruiken. Mits je van een donkere kamer houdt natuurlijk. Deze kun je het beste helemaal op maat bestellen, zodat er aan de zijkanten geen licht langs schijnt. Anders heeft de verduistering natuurlijk weinig effect.

Type raam

Tot slot moet je niet vergeten over je type raam na te denken. Heb je bijvoorbeeld hendels aan je raam of is het een raam die je kunt kantelen? Dan kan het zijn dat het een specifiek systeem of een bepaalde keuze vereist. Vergeet dit niet in je overweging mee te nemen en laat je vooraf goed informeren. Succes!


Deel dit:

Geschreven door: RedactieReacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Nieuwe leden

Diana van veen
21-05-2018
Marit Nikkels
20-05-2018
S.H.W.L. Heijboer
20-05-2018
Ursie Leurs
20-05-2018

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Volg ons op Instagram